Magazin Trčanje
Utrkedm Pakoštane Trail – Slatko-Slana avantura 2019.

dm Pakoštane Trail – Slatko-Slana avantura 2019.

Drugo izdanje atraktivne trail utrke privuklo je više od 250 trkača iz cijele Hrvatske koji će protrčati novom planinarskom stazom po grebenu između Vranskog jezera i mora

Slikovito mjesto Pakoštane nastavlja s uspješnim razvojem i promocijom svog kraja kao idealnog odredišta za aktivni odmor. U subotu 30. ožujka, tako će se na uskoj prevlaci između Vranskog jezera i Vrgadskog kanala po drugi put održati dm Pakoštane trail, utrka koja na najbolji način prezentira raznolikost i ljepotu ovog jedinstvenog područja i koja je okupila rekordan broj sudionika, njih više od 250.

Dvije staze, Slatka od 11 km i Slana od 24 km, prolaze najljepšim dijelovima pakoštanskoga kraja nudeći pravu raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog, ali izazovnog krševitog grebena Čelinke, s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na Vransko jezero i Velebit s jedne, te more i otoke s druge strane. Trkači koji  prvi stignu do tog najatraktivnijeg i tehnički najzahtjevnijeg dijela utrke imat će čast i službeno otvoriti novu planinarsku grebensku stazu.

‘Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura, kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu’, izjavila je direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane, Danijela Vulin, ponosna na ovogodišnji odaziv na utrku i novu planinarsku stazu koja će obogatiti turističku ponudu.

Start obje utrke je u 10 sati u centru Pakoštana, a bez sumnje najslađi dio programa počinje petnaestak minuta kasnije. Bit će to dječja utrka dm Mali trk, koja će najuzbuđenije i najsrčanije trkače provesti kamenim kalama stare pakoštanske gradske jezgre.

‘U dm-u uvijek rado ulažemo u sportske događaje koji promoviraju aktivan način života i potiču građane na dobre odluke, a pogotovo kada se uključe i  mališani čije se zdrave navike formiraju upravo u djetinjstvu.  Utrka dm Pakoštane trail, u sklopu koje se održava i dječja utrka dm Mali trk, jedinstven je događaj koji spaja aktivan način života, uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini. Zato pozivam sve strastvene trkače, ali i roditelje budućih maratonaca da nam se pridruže u ovoj slatko slanoj avanturi i dožive nezaboravno iskustvo trčeći i družeći se kroz prelijepi pakoštanski kraj’, rekla je Tamara Vidović, područna menadžerica dm-a.

Pakoštane trail je dio Coastal & Mountain Trails lige, a prošle je godine u svom prvom izdanju usprkos lošem vremenu oduševio sudionike toplom dobrodošlicom i trudom domaćina.  Gostoljubivi organizatori žele se pobrinuti da Pakoštane trail bude više od utrke: zato za natjecatelje osim Slatko-slane avanture i Slatko-slane spize nakon utrke organiziraju tombolu i koncert, a u nedjelju se druženje nastavlja Slatko-slanom kulturnom turom – posjetom otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top