Magazin Trčanje
UtrkeOtvorene prijave za jubilarno izdanje Jahorina Ultra Traila

Otvorene prijave za jubilarno izdanje Jahorina Ultra Traila

Posljednji vikend srpnja tradicionalno je rezerviran za Jahorina Ultra Trail. Riječ je o prvom i najvećem Trail natjecanju u Bosni i Hercegovini čije će se peto, izdanje održati d 26. do 28. srpnja. Stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem natjecatelji će moći trčati u četiri trke različite dužine: Mini, Midi, Maxi i Ultra Trail. Staze su navigirane najljepšim dijelovima ovih planina i povezuju atrakcije poput ski staza na Jahorini, uskotračne pruge, via ferate i Novakove pećine na Romaniji, izvora i kanjona Miljacke, bob staze i grebena na Trebeviću, pa čak i Baščaršiju. Osim prirodnog, kulturnog i povijesnog, JUT promovira i bogato olimpijsko naslijeđe sarajevske regije zbog čega je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine specijalni partner projekta i ove godine.

Startni, odnosno ciljni prostor bit će smješten na najljepši dio Jahorine – Rajsku dolinu, zbog čega su dvije trke (Mini i Midi) produžene za par kilometara. Mini Trail je 17 kilometara duga staza, idealna za brze trkače, ali i za početnike u trail trčanju, a novost je da i ona sad nosi jedan ITRA bod. Također, godinama je trkači kombiniraju tako da u subotu trče Midi Trail, a zatim u nedjelju Mini Trail što im dođe kao fantastičan back-to-back trening ili racing jer je bilo i onih koji su se proteklih godina, poput srbijanske trkačice Aleksandre Burkanović, hrvatskog trkača Ante Živkovića ili Makedonca Marjana Boneva, uspinjali na pobjedničko postolje obje trke.

Midi Trail, od ove godine dug 38 kilometara, je prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Njegovi finišeri dobivaju 2 ITRA boda. Konačno je i Midi Trail koji starta na Baščaršiji u Sarajevu dobio rutu koja vodi na vrh Jahorine tako da će od ove godine sudionici sve četiri trke moći uživati u pogledima s Ogorjelice i trčati Golom Jahorinom.

Maxi dug 69 kilometara (3 ITRA boda) je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format Ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače, a duljinom od 101 kilometar nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj utrke.

‘Postali smo lokomotiva za dalji razvoj trail trčanja u Bosni i Hercegovini. Ove godine okupljeni u udruženje Balkana Outdoor radimo na pripremi petog izdanja JUT-a i želimo najboljom i najmasovnijom trkom do sada obilježiti naš prvi mali jubilej. Prošle godine smo imali više od 470 sudionika iz 29 zemalja što pokazuje da smo na pravom putu da našu trku svrstamo među najatraktivnije događaje ove vrste u regiji. Napravili smo koncept koji se sviđa našim trkačima jer im dajemo priliku da dožive Jahorinu u njezinoj punoj raskoši ljeti, upoznaju ljepote još tri planine, trče bob stazom na Trebeviću što je naš najveći adut jer tako nešto trkači nemaju priliku doživjeti nigdje u svijetu’, najavila je utrku Sanja Kavaz, direktorica JUT-a.

Sve sudionike Jahorina Ultra Traila očekuje startni paket u kojem, osim kvalitetne tehničke majice, dobivaju vrijedan poklon organizatora, vaučere za Jelen pivo i finišerski ručak u cilju, a od domaćina manifestacije Olimpijskog centra Jahorina gratis vožnju šesterosjedom do vrha Ogorjelica.

Prijave za 5. Jahorina Ultra Trail otvorene su na službenoj web stranici utrke.

Foto Adnan Bubalo, Jadran Čilić

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top