Magazin Trčanje
Proljetni cenerNeka Božić bude svima!

Neka Božić bude svima!

Neumorni FB Humanitarci, za koje izravno prikupljamo pomoć tijekom našeg Zagrebačkog proljetnog cenera, rade svih 365 dana u godini, pa tako ovog trena skupljaju hranu za Božić. Već sedmu godinu uzastopno organiziraju akciju pod nazivom Neka Božić bude svima

Kad smo početkom 2018. godine, tijekom priprema za prvi Zagrebački proljetni cener, pozvali trkače da nam se pridruže na Savskom nasipu i uz laganu rekreativnu utrku doniraju našim partnerima, FB Humanitarcima, hranu i potrepštine koje su potrebne obiteljima za koje se skrbe, nismo ni sanjali tako velik odaziv. Donosili ste cijele ‘šteke’ mlijeka, čokolade za najmlađe, uskrsne šunkice, upravo ono što je najpotrebnije. Na kraju, skupljeno je puno više od očekivanoga, što je definitivno razgalilo naša srca.

Istu priču ponovit ćemo i 9. ožujka na drugom izdanju Proljetnog cenera, no važno je naglasiti da FB Humanitarci ne prikupljaju potrepštine za 50-tak obitelji samo na našoj utrci ili uoči Uskrsa. Neumorni volonteri te humanitarne udruge rade svih 365 dana u godini, pa tako ovog trena skupljaju hranu za Božić. Već sedmu godinu uzastopno FB Humanitarci organiziraju akciju pod nazivom Neka Božić bude svima.

‘U ovo predbožićno vrijeme voljeli bi za naše obitelji složiti lijepe Božićne pakete hrane i darova za djecu. Uz osnovno, ulje, trajno mlijeko,šećer, tjesteninu, rižu i slično, želimo za njih sakupiti i mljevene orahe, mak, bademe, rum, grožđice, kokos brašno,suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu i šećer u prahu, pudinge i šlag u prahu, majonezu, margarin, krastavce, grašak, konzervirano voće i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale fine stvari. Uglavnom, sve ono što i sami sebi kupujemo. I naravno, puno slatkiša’, kazala nam je voditeljica Udruge, Nana Schaps i dodala kako je i ove godine ispred Interspara u Garden Mallu postavljena košarica za prikupljanje namirnica.

‘Ovo su posebni blagdani i voljeli bi da ih i ‘naše’ obitelji tako dožive. Djeci puno znači i sam proces raspakiravanja igračaka. Zato ih slobodno zapakirajte u lijepi papir, ako želite, možete napisati i neku poruku za one malo veće, jer manja ionako vjeruju da im darove donosi Djedica/Isusek’, dodala je Schaps.

Dakle, ako ste u mogućnosti, naletite u Garden Mall i ubacite u košaricu kakvu sitnicu. Ako vam je taj šoping centra daleko, tad svakako preporučujemo da namirnice koje želite donirati osobno odnesete u prostor FB Humanitaraca u Lašćinsku 114a u Zagrebu. Tamo su dežurstva volontera svakog ponedjeljka i četvrtka od 17 do 19 sati.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top