Magazin Trčanje
UtrkeMaja Bonačić super uvjerljiva na beogradskom maratonu Plavi krug oko Ade

Maja Bonačić super uvjerljiva na beogradskom maratonu Plavi krug oko Ade

Odlična hrvatska triatlonka Maja Bonačić pobjednica je nedjeljnog maratona Plavi krug. Riječ je o tradicionalnoj utrci koja je održana već sedmi put na obali Savskog jezera na Adi Ciganliji u Beogradu, a koja se održava povodom Svjetskog dana dijabetesa. Maja je otrčala odličnu utrku, postavila novi ženski rekord staze te s 3:17:16 stigla i do svog najboljeg maratonskog rezultata u karijeri. Postignuto vrijeme tim je vrjednije ako se zna da je staza na kojoj se održavala utrka bila prepuna šetača i domaćih rekreativaca te sudionika građanske utrke od 7,7 kilometara, pa su maratonci nerijetko slalomskom vještinom morali izbjegavati prolaznike i trkače s kraće trase.

‘Staza je bila netrčljiva zadnja 2 kruga radi velikog broja šetača, a k tome se održavala i utrka građana, pa je bilo teško održavati pravilan ritam. Zamislite da po Bundeku ili Bačvicama pokušavate trčati u subotu popodne početkom lipnja i onda još krene utrka i šetnja građana. Na kraju me trkač u treningu, neka mrcina od 2 metra, nokautirao na 40. kilometru. Njemu nije bilo logično da trči u istom smjeru kao i svi ostali, a i zašto bi se maknuo prvoj ženi u utrci. Zaletio se izravno u mene i još me opsovao dok sam se ustajala’, prokomentirala je Maja Bonačić.

Srećom, bliski susret na stazi prošao je bez posljedica po Maju, tek je za desetak sekundi negativno utjecao na pobjedničko vrijeme.

Najbrži od oko 250 maratonaca bio je Kristijan Stošić kojemu je za stazu od 42,2 kilometara trebalo 2:45:15 sati, iza njega ciljem je prošao Miloš Dajević, a treći je bio Predrag Knežević. U ženskoj konkurenciji, iza Maje Bonačić stigle su Aleksandra Marinkov i Valentina Nejković.

Od hrvatskih trkača na maratonu su još sudjelovali Vedran Krčadinac i Željko Dugić iz Atletskog kluba Sljeme, obojica su uspješno stigli do cilja, a još 20-tak trkača sudjelovalo je na kraćoj stazi od 7,7 kilometara.

Rezultati – maraton (M):

  1. Kristijan Stošić (Srb) 02:45:15
  2. Miloš Dajević (Srb) 02:45:37
  3. Predrag Knežević (Srb) 02:49:00
  4. Dragomir Ristanović (Srb) 02:57:44
  5. Bojan Kostić (Srb) 02:58:30

Rezultati – maraton (Ž):

  1. Maja Bonačić (Hrv) 03:17:16
  2. Aleksandra Marinkov (Srb) 03:25:49
  3. Valentina Nejković (Srb) 03:52:17
  4. Jamanta Šafranj (Srb) 03:54:18
  5. Ljiljana Latinović (Srb) 03:55:01

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top