Magazin Trčanje
VijestiPernaton Forte gel – Prva pomoć za trkače

Pernaton Forte gel – Prva pomoć za trkače

U službenoj medicini, ekstrakt Kajenskog papra, latinski Capsicum annum, primjenjuje se uglavnom kao sastojak gelova zbog svog intenzivnog djelovanja zagrijavanja. Kod primjene na koži izaziva žarenje i osjećaj pečenja. Na mjestu primjene potiče prokrvljenost, pa se pospješuje opskrba hranjivim tvarima, a samim time se manja upala može brže ukloniti. U narodnoj medicini često se primjenjuje izvana kod reumatskih bolova, križobolje, neuralgija, manjih oštećenja živaca zbog intenzivnog zagrijavanja i poticanja bolje prokrvljenosti tkiva.

Uzrok mnogobrojnim tegobama zglobova povezan je s vezivnim tkivom koje tijelo povezuje u jednu cjelinu. U vezivno tkivo spadaju tetive, ligamenti, zglobna hrskavica, intervertebralni diskovi. Ovo je tkivo bogato vodom i ionima. Ima ulogu stabilizatora, koji ublažava pritisak i opterećenja na zglobove.

Kontinuiranim kruženjem vode i kiselina do vezivnog tkiva dovode se hranjive i vitalne tvari, a odvode se otpadni metabolički produkti iz tkiva.

Prirodni proces starenja, razni upalni procesi u zglobovima i velika fizička opterećenja zglobova mijenjaju sastav i fizikalna svojstva vezivnog tkiva. Smanjuje se sadržaj vode, mijenja se sastav hranjivih tvari i vezivno tkivo postaje manje elastično. Dolazi do propadanja hrskavice i do trenja te se javljaju oteklina i bol, a kretanje je onemogućeno. Slično se dešava i prilikom sportskih ozljeda, uganuća. Ozlijeđen zglob reagira upalom i oteklinom, postaje topao, kretanje je ograničeno, a samim time smanjuje se i opskrba vezivnog tkiva hranjivim tvarima.

Uloga glikozaminoglikana je regulacija elastičnosti vezivnog tkiva, ublažavanje pritiska i mehaničkih opterećenja.

Pernaton Forte gel sadrži originalni ekstrakt iz zelenousne školjke bogat glikozaminoglikanima i ekstrakt kajenske paprike, kondroitin i eterična ulja, te pruža intenzivan, dugotrajan i ugodan osjećaj topline koji pospješuje prokrvljenost kože. Idealan je za masažu mišića prije i nakon aktivnosti u hladnim mjesecima, pomaže boljoj prokrvljenosti kože zbog sadržaja kajenske paprike. Zbog intenzivnog dugotrajnog osjećaja topline idealan je za masažu mjesta zahvaćenih upalama živaca i mišića (išijas, reumatizam), ugodna je mirisa, brzo se upija i ne masti.

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top