Magazin Trčanje
UtrkeReumatlon ostvario cilj: U Hrvatskoj će se organizirati dječji reuma kamp!

Reumatlon ostvario cilj: U Hrvatskoj će se organizirati dječji reuma kamp!

Teško je riječima opisati sjajnu atmosferu koja je danas vladala u zagrebačkom parku Bundek gdje su se trčale humanitarne utrke Reumatlon i Mini Reumatlon za organizaciju prvog dječjeg reuma kampa. Više od 600 trkača preplavilo je stazu oko Bundeka, a djeca su spremno otrčala čak dva kruga na Mini Reumatlonu. Svi su pobijedili, otrčali najbolju utrku i zajednički omogućili da se malim Reumatloncima ostvari njihov san; nekoliko dana provedenih u društvu vršnjaka koji razumiju njihovu bolest i njihove probleme te uz stručnjake koji će im dati upute za život s reumatskom bolešću.

‘U svoje ime i u ime Hrvatskog reumatološkog društva želim izraziti oduševljenje s podrškom, ne samo oboljelih, njihovih članova obitelji i prijatelja, već i šire javnosti te medija koji su nam pružili punu podršku u najavi događaja. Broj sudionika je nadmašio naša inicijalna očekivanja; atmosfera je bila izvrsna te se nadamo da je ovo početak jedne lijepe i korisne tradicije. Zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su bili s nama na Bundeku, prikupljena značajna sredstva za organizaciju kampa za djecu oboljelu od reumatskih bolesti, naš cilj je ostvaren’, rekao je dr. Miroslav Mayer, predsjednik organizacijskog odbora humanitarnih utrka Reumatlon i Mini Reumatlon.

Osim što zahvaljuju svim Reumatloncima na sudjelovanju, organizatori žele zahvaliti svima koji su pomogli u ostvarenju cilja i bez kojih bi pokriće troškova organizacije bilo gotovo nemoguće. Zahvaljuju volonterima na velikom trudu i zalaganju i njihovim zlatnim rukama, Gradu Zagrebu na ukazanom povjerenju i pokroviteljstvu, pa tako i Ustanovi za upravljanje sportskim objektima, Crvenom križu grada Zagreba na logističkoj podršci, a uz čiju će pomoć osigurati i lokaciju za prvi dječji reuma kamp, tvrtki Cromedic za organiziranje medicinskog osiguranja, svima koji su omogućili zabavni program pokraj staze: Sportskoj školi S10, Wushu savezu, Crvenim Nosovima, dr. Silvi Pukšić, Kineziološkom fakultetu i Klubu Dobre Vibracije.

Organizatori također žele od srca zahvaliti velikodušnim sponzorima i donatorima čije ime ne smije ostati u sjeni: Belami, Ledo, Lidl, Alvogen, Milsing, Novartis, Oktal Pharma, Pfizer, Print Grupa, Pliva, Streaming.hr, Žuti mačak i mnogi drugi.

Rezultati – 10 km (M):

 1. Luka Bielen 38:41
 2. Ivan Šišuljak 41:52
 3. Alan Bauer 42:10
 4. Matija Kušić 42:22
 5. Franjo Jović 42:52

Rezultati – 10 km (Ž):

 1. Andrea Cvitanić 50:00
 2. Kristina Dumančić 50:35
 3. Ivana Bilić 52:33
 4. Lea Mužić 54:11
 5. Helena Hreljac 54:24

Rezultati – 5 km (M):

 1. Marko Lukić 18:59
 2. Moris Mihovilović 19:06
 3. Tomislav Gašparić 20:07
 4. Vladimir Haramija 20:12
 5. Pavao Kraljević 20:41

Rezultati – 5 km (Ž):

 1. Petra Jakopović 21:21
 2. Lana Barbarić Hlupić 21:38
 3. Nataša Antić 23:02
 4. Antonija Bešlić Velić 23:31
 5. Brižit Jagarinec 24:18
Na našem Flickr profilu su fotke u originalnoj veličini, bez logotipova i raznih sponzorskih potpisa, te se mogu besplatno skidati pojedinačno i grupno bez potrebe da budete ulogirani. Na galeriju klikni OVDJE!
Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top