Magazin Trčanje
UtrkeMetković živi za trčanje

Metković živi za trčanje

Dva mjeseca uoči drugog izdanja Mandarinskog polumaratona u Metković , broj prijavljenih trkača već je dostigao prošlogodišnju razinu. Upravo zato je pitanje po čemu se ta utrka izdvaja od ostalih? Organizacijski je neupitno vrlo kvalitetna, no srdačnost domaćina i građana malenog grada na jugu Hrvatske daju onu posebnu dimenziju koja jamči pravu trkačku feštu u Metkoviću početkom studenoga.

‘Ove godine pripremamo nešto posebno u Metkoviću, od samog startnog paketa za polumaraton i utrku građana, rute utrke koja je radi ravne staze gotovo idealna za ostvarivanje odličnih rezultata, u suradnji s udrugom ŽIVOT Metković na građanskoj utrci ćemo pomagati osobama oboljelim od malignih bolesti u dolini Neretve, a Dječje utrke bit će potpuno besplatne i sadržavat će edukativne sadržaje. Tijekom godine puno smo trčali po regiji, ali i volontirali, te stekli još više prijatelja i iskustva. S ponosom ističemo da će na našoj utrci udruženim snagama djelovati i naši partneri Du Motion Team, Mostar Halfmarathon, Sun Run Gradac Halfmarathon, Škola Trčanja Sanus Motus Mostar, Trčanje i To Sarajevo, a najveći dobitak za nas su građani, udruge i škole iz Metkovića, koji će ove godine dati preko 200 volontera’, kazao nam je Ruđo Bošković, prvi čovjek utrke te naglasio što će novoga trkači moći zamijetiti ove godine u odnosu na utrke organizirane prethodnih godina:

‘Osim okrjepnih stanica na kojima će biti mandarina, kivija, banana, vode, raznih napitaka, uveli smo i medicinske stanice na svakih 5 kilometara, gdje će studenti Mostarskog medicinskog fakulteta biti na usluzi trkačima ako će im zatrebati pomoć. Povećali smo nagradni fond u obje konkurencije, pripremamo finišerske medalje i sportske torbe s detaljima iz metkovske povijesti, sve će biti u znaku mandarine, a natjecatelje ćemo iznenaditi i okrepnim stanicama i startnim paketom’.

Dva mjeseca uoči starta na utrku su se već prijavili trkači iz Kenije, Maroka, Francuske, Norveške, Italije i Austrije, a najviše pristiže prijava iz susjedne BiH. Prema procjenama organizatora na utrci će ove godine sudjelovati između 600 i 900 natjecatelja iz čak 20-tak država, čime će Mandarine polumaraton postati drugi najveći trkački event na jugu Hrvatske, odmah iza Dubrovačkog polumaratona.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top