Magazin Trčanje
UtrkeProbuđeni Zaprešić: Odličan koncept koji uključuje i djecu

Probuđeni Zaprešić: Odličan koncept koji uključuje i djecu

Zaprešić liga trčanja Škola trčanja atletskog kluba Zaprešić, uz glavne pokretače Helenu Gleđu i Antu Živkovića, organizira prvu ligu trčanja na području Zaprešića. Liga će se sastojati od 5 utrka, koje će se razlikovati u dužini, te će se trčati i na 5 različitih lokacija na području grada Zaprešića. U sklopu lige se organiziraju i dječje utrke na 100 metara (za djecu do 8 godina) i 200 metara (za djecu od 9 do 14 godina). Prvo kolo se održava 10. rujna u Novim Dvorima, dužina za odrasle će iznositi 1500 metara, a svako sljedeće kolo se dužina povećava, tako će se u drugom kolu trčati 2000 metara, u trećem 3 kilometra, četvrtom 4 kilometra i zadnja utrka koja će se održati 3. studenoga na jezeru Zajarki će se trčati točno 5000 metara.

Bodovat će se četiri najbolje utrke, a u dječjim utrkama će se bodovati svih 5 utrka, kako bi što više aktivirali djecu i mlađe kategorije. Povodom toga će liga za mlađe od 18 godina biti besplatna, a iz Škole trčanja javljaju kako je za djecu od 14 do 19 godina besplatna članarina u rujnu. Za najbrže su osigurane i nagrade, te osim pehara za ukupni poredak i medalja za poredak po kategorijama, najbrži će dobiti Saucony tenisice trčanja, a Saucony će nagraditi i pobjednike po kategorijama (do 23 godine, 24-34, 35-44, 45-54, 55+, te kategorija po kilogramima 95+kg), ali i brojne druge nagrade sponzora koje ćemo definirati prije početka prve utrke. Uz to na svakoj utrci prvih troje u muškoj i ženskoj kategoriji bit će nagrađeno sponzorskim poklonima. Tako će biti i u dječjim kategorijama. Da dobro ste čuli, prvi put se uvodi ovakva kategorija u svijet trkaćih utrka, za sada je to samo jedna kategorija, ali ako se pokaže da se natjecatelji odazovu i pokrenu, organizatori će razmisliti i o proširenju kategorija.

Za okrepu prije, tijekom i nakon utrke će se pobrinuti Multipower s ISO Drink napitkom, te energetskim čokoladicama.

‘U organizaciju lige Helena i ja smo krenuli kako bi polaznike Škole trčanja pokrenuli te upoznali s ovakvim tipom natjecanja. Do sada samo u Školi trčanja imali nekoliko testiranja i vidjeli da je polaznicima takav tip treninga zanimljiv, ali za otići na neku utrku van Zaprešića zahtjeva dosta vremena i odricanja, na kraju i novca. Današnje skupe startnine koje se penju i do 200 kuna, a na nekim utrkama i više, ne mogu svi platiti ili barem ne svaki tjedan, pogotovo, ako im trčanje nije sport, već se samo žele družiti, rekreirati i maknuti od svojih privatnih problema. Tako smo osmislili da utrke i liga budu zanimljive, te da svi imaju ugođaj kao da su svaki put na nekoj drugoj utrci, a opet da je lokacija na dohvat ruke, tj. u centru Zaprešića. Uz to smo se potrudili da i startnine budu minimalne, te one iznose samo 10 kuna za svako kolo ili 60 kuna za svih 5 utrka i majicu za trčanje. Prijave smo otvorili u zadnjem tjednu kolovoza preko portala utrka.com, a već sad imamo 130 prijavljenih’, kazao je Ante Živković.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top