Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 26 – rujan 2018.

Broj 26 – rujan 2018.

Posljednji tjedni ljeta i početak jeseni tradicionalno je vrijeme velikog broja utrka. Sezona trčanja baš u to doba dolazi do svog zenita, tko je tijekom ljeta ljenčario mučit će se do starta zimske baze, a svi oni koji su bili uporni, vrijedni i motivirani trenirati tijekom ljetnih jutara i večeri, njima će jesen biti predivna. Njih niti kiša neće obeshrabriti da se prijavljuju na utrke.

Od rujanskog broja kreće niz članaka koje potpisuje dr. Milan Milošević, ortoped i vlasnik zagrebačke Poliklinike Ribnjak, a njegove teme bit će isključivo vezane uz prevenciju i liječenje trkačkih ozljeda. Naravno, uz njega tu je već tradicionalno i naša kolumnistica Asja Petersen, vodeća regionalna pilates instruktorica i edukatorica koja je unazad nekoliko godina osmislila puno novina u treninzima i na neki način revolucionizirala pristup i način treninga.

Siniša Mareković ‘poigrao’ se s pojmovima trkača i netrkača te ih stavio u međusobni romantični odnos. Nimalo ne sumnjamo da će vas oduševiti i njegov pristup i ideja.

Vedran Krčadinac svojedobno je u magazinu otvorio temu problema trkača dijabetičara, a sad je napisao najavu fantastičnog Maratona Plavi krug oko Ade koji će se u Beogradu održati sredinom studenoga. Prema službenoj statistici Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu se svake tri sekunde dijagnosticira novi slučaj dijabetesa, a svakih šest sekundi jedna osoba umre zbog posljedica te bolesti. Već tako strašna statistika dovoljan je razlog da se o Šećernoj bolesti puno piše i govori.

Svoje dojmove s utrka u Trčanju broj 26 objavili su naša odlična blogerica Valentina Đureković Sertić, Anita Komazec Prpić, Dubravko Ferberuš i Branka Vidović Kostelac.

Rujan je unazad nekoliko godina tradicionalno vrijeme održavanja jedne od najvećih utrka u Hrvatskoj. Riječ je o Magenta 1 B2B Runu u Zagrebu koji ove godine trči 6.500 rekreativaca okupljenih u timove tvrtki u kojima rade. Manje o povijesti utrke, a više o planovima za budućnost napisala nam je Danijela Somek i to nakon razgovora s dvojicom ključnih ljudi u organizaciji utrke i osmišljavanju cijelog eventa.

Uz sve spomenuto tu su i tekstovi o Omega Školi trčanja te 42,2 Running akademiji, kratke najave Mandarine polumaratona u Metkoviću, Dalmacija ultra Trailu, humanitarnoj utrci Reumatlon, te reportaža o jednoj od najtežih cestovnih utrka na svijetu – Self-Transcedence 3100 Miles koja se već više od dva desetljeća održava u njujorškom Queensu. Zamislite da morate otrčati 4.988,9 kilometara u 52 dana i to na kružnoj stazi na kojoj jedna krug iznosi malih 883 metra. Da vam pomognemo s matematikom, treba vam točno 5.649 krugova da završite utrku. Ludo, zar ne!

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top