Magazin Trčanje
Utrke#OsvijetliObraz u najljepšem rimskom amfiteatru na Svijetu

#OsvijetliObraz u najljepšem rimskom amfiteatru na Svijetu

Kako opisati neopisivo? Kako dočarati novom trkaču ulazak u cilj po prvi puta? Kako se #OsvijetliObraz na utrci? Neke od odgovora na ova pitanja možete doznati na noćnoj utrci Pulska Xica koja je ime dobila po rimskom broju X sukladno dužini staze. Naša preslatka Xica nije nova utrka, ali ima nekoliko sitnica zbog kojih je potpuno drugačija od svih ostalih utrka. Iako su prvi koraci napravljeni uz zalazak sunca po lokalnoj šetnici vrteći se tri puta ukrug, a zatim kroz ne baš idealnih dva kruga kroz centar samog grada, stigli smo do treće godine kada smo prohodali u pravom smislu te riječi bez ijednog kruga ponavljanja. Ovogodišnje, četvrto izdanje će mnogima biti nešto što nisu mogli nikada nigdje vidjeti i niti u budućnosti neće.

Uistinu ne znamo hoće li ljepši biti start utrke ispred Amfiteatra koji je nastao na prijelazu iz Stare u Novu eru ili završetak unutar plašta Arene koja stoički svjedoči vremenu već dvije tisuće godina. Iskorak je nastao kada smo se udružili s Festivalom Visualia koji se iz proljetnog ‘preselio’ u jesenski termin i dao novi vjetar u leđa popularizaciji utrke. Nit vodilja ove simbioze je zajedničko obilježavanje trase utrke spektakularnim vizualnim efektima te glazbenim punktovima kako bi nam sva čula uživala. Vjerujemo da će mnogi odlučiti doputovati na produženi vikend (od 13. do 15.  rujna) kako bi i prije same utrke uživali u više od 20 svjetlećih instalacija i prekrasnih vizualnih efekata koje su nam ponovno pripremili marljivi zaljubljenici Festivala Visualia. Dobre vibracije ne staju niti unutar starih zidina jer nakon ulaska posljednjih natjecatelj(ic)a i preuzimanja unikatnih finišerskih medalja te dodjele Run&Trek nagrada najboljim trkači(ca)ma kreće Arena After Party.

Nakon što nam se prošle godine pridružio i mlađi brat, utrka dužine 5 kilometara, novost je da će nam se ove godine pridružiti i mlađa sestrica, Pulska XIXica, utrka za djecu. Putem ove dvije prinove omogućili smo i trkačkima početnicima i rekreativcima da iz prve ruke/noge dožive sjaj koje festival pruža, ali i onim najmlađima kako bi od najmanjih nogu stekli zdravu naviku kretanja. Nadamo se da će sve tri utrke zajedno u što boljem svjetlu promovirati naš grad i regiju! Kako bi ovogodišnja Xica bila primamljivija i za one najbrže, osigurali smo i njima posebne nagrade. Najbrži natjecatelji na 5 i 10 km na poklon dobivaju Garmin sportski sat, dok najbrže natjecateljice osvajaju poklon paket dm-a i smještaj u ARENA HOSPITALITY GROUP za Xicu 2019! Sve ostale u startnom paketu očekuje dri fit majica #PoKRENI by GRAWE Hrvatska d.d., Dukat Fit i bočica Studene.

Stoga zakružite 15. rujna na Vašem kalendaru i zaputite se u Pulu gdje ćete svjedočiti neopisivo čarobnoj manifestaciji trčeći uz Svjetleće divove, oko najvećeg svjetlećeg rotora, kroz stare Austrougarske tunele, preko tritisućljetnog Foruma i u konačnici preuzeti zasluženu finišersku medalju.

#OsvijetliObraz u najočuvanijem i najljepšem rimskom amfiteatru na Svijetu!

Erik Lukšić

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top