Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 24 – srpanj 2018.

Broj 24 – srpanj 2018.

Srpanjski broj magazina Trčanje zapravo nije običan broj. Riječ je o 24. izdanju, što znači da smo njime zaokružili točno dvije godine izlaženja. Iskreno, vrijeme nam je proletjelo nevjerojatno brzo i dojma smo kao da smo nedavno pripremali broj 1 i strijepili kako će ga trkači i sponzori prihvatiti. Srećom, imali smo potporu trkačke zajednice, od već spomenutih rekreativaca i sponzora, do organizatora utrka koji su objeručke prihvatili magazin i stavili ga u svoje startne pakete. Stoga je upravo ovaj trenutak, kad najavljujemo teme novog broja Trčanja, pravo vrijeme da zahvalimo svima na povjerenju, a pogotovo savjetima, idejama i prijedlozima te dobronamjernim kritikama. Od srca vam zahvaljujemo!

Dakle, novi broj Trčanja… Otvaramo ga tekstom Tihane Kunštek, koja toliko dobro piše (premda nije književnica ili novinarka) da smo ju počeli nagovarati da napiše knjigu. Maštovita i stilski dotjerana Tihana je za 24. broj pripremila priču koja će vas rasplakati. Trčanje joj je na neki način ispušni ventil za sve napore koje doživljava tijekom dana, a u ovom slučaju spojila ga je s osobnom obiteljskom tragedijom. Epilog je tekst koji vas, 100 posto smo sigurni, neće ostaviti ravnodušnima.

Zatim su tu najave Grawe noćnog maratona, Sarajevskog polumaratona, Jahorina Ultra Traila i velike avanture nazvane Velebit 100 milja, ponovno ludo dobar članak Siniše Marekovića, priča o Makedoncima (091RUNCrW) koji su potegnuli autom iz Skopja do Zagreba ne bi li trčali Medved Run, reportaža s nedavno održanog Umag Night Runa, a zatim i svjedočanstvo naše poznate triatlonke Maje Bonačić kojoj se na jednoj utrci dogodio nevjerojatan niz sportskih nevolja iz kojih je izvukla vrlo mudre pouke.

Poseban osvrt zaslužio je i nadolazeći Sljemenski maraton, a u ovom broju pripremili smo i priču o ultra trekingu Escape from Jungle, utrci koja je tek u najavi za 2020. godinu i za koju će se natjecatelji morati naoružati priličnom hrabrošću. U srednjoameričkoj džungli moguć je susret s anakondama, piranjama, agresivnim mravima, tarantulama veličine muške šake i jaguarima, a utrka će trajati nekoliko dana.

Tu je i tekst Asje Petersen na temu mentalnog fokusa i usredotočenosti na trening, najava nove aplikacije za rekreativce pod nazivom Vještina dubokog opuštanja za trkače, priča o najnovijoj seriji Garmin satova (fenix 5 Plus) te još dosta tema koje će vas, nadamo se, zainteresirati.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top