Magazin Trčanje
UtrkeRevolucija trčanja u Slavonskom Brodu

Revolucija trčanja u Slavonskom Brodu

Kada čujete za Slavonski Brod, prvo što vam pada na pamet zasigurno nije trčanje. Od ove godine to se mijenja. Trkačka zajednica je pokretač pozitivne priče u gradu i oni mijenjaju sliku grada. Naravno, morate doći i osjetiti energiju koju stvaraju njegovi trkači da bi znali o čemu pišemo!

Trčanje je pozitivna ovisnost koja kod nas u Slavonskom Brodu traje već tri godine. a trajat će još dugo. Kao što i naslov kaže dogodila se prava mala revolucija, buđenje iz godinama usnulog zimskog sna. Nismo izmislili ništa novo, ništa posebno, ali smo svoju mladenačku energiju, viziju i ljubav prema trčanju odlučili podijeliti sa svojim sugrađanima kojih je bilo malo na našoj Polojskoj stazi, a sada je slika drugačija.

Ovisnici o trčanju
Sve je počelo (davne) 2016. godine kada smo upisali prvu hrabru generaciju polaznika, koji se nisu bojali isprobati nešto novo, ne razmišljajući šta će okolina reći (stereotipne izjave: šta će ti škola za trčanje i slično). Slijedili su svoje srce i napravili promjenu zbog koje više ništa nije isto. Postali su pozitivni ovisnici o trčanju. Jednog dana snimiti ćemo film o počecima trčanja u Slavonskom Brodu, tako da vam nećemo sve detalje ovdje pisati.
Vaša okolina treba biti najveći poticaj za promjenu na bolje, za napredak i unapređenje (ovo zvuči kao politički slogan). Upravo ta prva generacija uspijela je motivirati druge, koji nisu imali hrabrosti na prve upise. Svi smo uvijek skeptični kad je u pitanju nešto novo, a pogotovo kad je riječ o trčanju. Njihov put danas slijedi treća generacija koja će biti posebnim slovima upisana u trkačke arhive jer su oni okidač pozitivnih utrka koje ove godine organiziramo u najvećem Brodu na svijetu.

Da zadovoljimo apetite naših trenera, morali smo organizirati ultramaratonske utrke da im srce bude na mjestu, iako oni kažu da to čine samo zbog nas i da nam dokažu da i mi to možemo. Da, možemo, 2035.godine! Tako za njih, a i za vas koji ovo čitate organiziramo Polojsku ultru na našoj, kako je mi odmilja zovemo, Polojskoj cesti. Osim nje organiziramo i (nadamo se) ponovljivu i jedinstvenu na ovim prostorima, Mazatorsku utrku na 24, 12 i 6 sati, (pazi sad ovo) na atletskom stadionu, gdje je krug znate i sami koliko. E da, Mazatorska utrka je 3. studenog 2018, tako da se stignete još pripremiti i prijaviti.

Od trkača trkačima
Kad smo zadovoljili trenere, morali smo organizirati sebi, a i vama, pravi mali spektakl. Počinjemo utrkom Kros u Tvrđavi (naziv je trebao biti Kros u košuljama) gdje se trči po povijesnoj brodskoj Tvrđavi koja je obilježje grada od 1715. godine. Vjerujte, nije lako, ali je zabavno trčati po brdašcima ove ljepotice. Ako mislite da vam je 4 kilometra premalo, za vas imamo 8 kilometara dugu stazu!

Sad kad smo vas upoznali sa brodskom Tvrđavom i nakon što je zavolite moramo vam reći da sljedeća utrka samo starta iz iste. Ulice grada će postati pista za trkačke noge s vretenastim mišićima, ali samo u sklopu Slavonske trke. Špica sezone, gdje ćete osim trčanja moći i uživati i u rock zvucima i skladbama najboljih hrvatskih glazbenika u sklopu CMC festivala. Dakle, red trčanja, red piva, pa red glazbe i tako dugo u noć. Možda i organiziramo after party run, Kros u Tvrđavi at night?!

Tako ta revolucija još traje, na vama je da je pojačate i osjetite njenu energiju! Potražite nas na društvenim mrežama, a i na utrkama diljem Lijepe naše i regije. Lako ćete nas prepoznati. Krećemo se u skupinama i imamo fora prepoznatljive dresove. Od trkača trkačima, vaši Slavonci!

Tomislav Marinović

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top