Magazin Trčanje
UtrkeSkakavac Trail: Osjetite kako kuca srce Sarajeva

Skakavac Trail: Osjetite kako kuca srce Sarajeva

Udruženje Planinarsko društvo Skakavac Sarajevo, uz specijalno partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, drugu godinu uzastopno organizira utrku Skakavac trail. Održavanje utrke planirano je u subotu, 29. rujna, a natjecateljima će biti na raspolaganju tri staze različitih duljina, od 18, 32 i 43 kilometra. Sve tri utrke se boduju ITRA i UTMB kvalifikacijskim bodovima.

‘Naše staze prolaze najljepšim predjelima Starog Grada Sarajeva, tako da ćete trčeći našu utrku osjetiti kako kuca srce Sarajeva. Staza prolazi pored svih kulturno-povijesnih znamenitosti koje ovaj Grad čine tako posebnim. Vidjet ćete kakve prirodne ljepote i znamenitosti nudi Sarajevo samo 10 kilometara od središta grada’, kazali su nam organizatori.

Utrka među ostalim prolazi kroz Spomenik prirode Skakavac, čiji je vodopad – po kojem je ovo zaštićeno prirodno područje i dobilo ime – visine 98 metara visine, dragulj ovog dijela Europe.

Osim prekrasnih staza za sudionike utrke kao i u prošloj godini pripremili smo i mnoštvo sadržaja u sklopu i nakon same utrke. Po dolasku na cilj osigurani su tuševi, iskusni fizioterapeuti čekat će finišere, a nakon čega slijedi upoznavanje s bosanskohercegovačkom gastronomskom ponudom, naravno uz neizostavne Sarajevske ćevapčiće.

Na zatvaranju utrke, nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada, za dobro raspoloženje trkača i gostiju pobrinut će se Letu Štuke, koji će svojom svirkom napraviti dernek onako kako to samo oni znaju.

‘Organizacijom ove utrke želimo promovirati zdrav način života, pomoći u razvoju trkačke zajednice, predstaviti prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, i od ovog područja napraviti atraktivnu destinaciju koju će svi rado posjećivati, ne samo radi ćevapa nego i radi trčanja’.

Za sudionike Traila koji nisu iz Sarajeva organizatori su s lokalnim hotelima i hostelima dogovorili snižene cijene smještaja. Prijave za utrku mogu se odraditi na webu Stotinka.hr, a više informacija o Skakavac Trailu pronaći na službenoj web stranici utrke.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top