Magazin Trčanje
UtrkeMatjaž Štanfel i Sara Superina najbrži preko 539 stepenica

Matjaž Štanfel i Sara Superina najbrži preko 539 stepenica

Izrazito zahtjevna i dinamična utrka 539 skok otvorila je ovogodišnji festival sporta i rekreacije uz izvrsne vremenske uvjete i više nego dobro raspoloženje među trkačima. Njih 73 odlučilo je testirati svoje mogućnosti na stazi dugoj 493 metra, uz visinsku razliku od čak 91 metar.

Utrku je otvorio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, u društvu pročelnice Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vere Begić Blečić, te glavnog tajnika Riječkog sportskog saveza Slaviše Bradića. Osim što su trkačima na početku poželjeli sreću, nakon utrke su najboljima podijelili i nagrade.

Najbolje u ženskoj konkurenciji bile su Sara Superina (4:32), Katarina Zaraj (4:59) i Lana Vale (5:29), dok su u muškoj konkurenciji titule najbržih ponijeli Matjaž Štanfel (3:16), Luka Vukelić (3:29) i Davor Varga (3:30).

Kao najbolji, nagrađeni su bonovima Intersporta te unikatnim peharima koji su izrađeni na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Autori su doc.art Darija Žmak Kunić i mr.art Dražen Vitolović, uz asistenciju Rina Banka.

Otvaranje festivala sporta i rekreacije, u kombinaciji s lijepim vremenom, dovelo je na riječki Kont trkače uistinu svih dobnih skupina, što pokazuje i razlika od 65 godina između najstarijeg i najmlađeg sudionika, Božidara Bogojevića (1941.) i Lane Vale (2006.), koja se popela i na tron među najbolje. Kao kuriozitet navedimo i kako se na utrci našao trkač iz Irana, Kazem Najib, koji je podignuo svoj broj u posljednji čas te mu je tako pripala čast da zatvori ovogodišnji 539 skok.

Homo si teć se nastavlja iduće subote 14. travnja uz utrku po popularnoj riječkoj šetnici – Molo longo trk. Prijave za nju, kao i sve preostale natjecateljske utrke, mogu se obaviti na službenoj stranici www.rijeka.run.

Rezultati (M):

  1. Matjaž Štanfel (Hrv) 3:16 minuta
  2. Luka Vukelić (Hrv) 3:29
  3. Davor Varga (Hrv) 3:36
  4. Zoran Paškvan (Hrv) 3:40
  5. Franjo Prepadnik (Lux) 3:44

Rezultati (Ž):

  1. Sara Superina (Hrv) 4:32 minuta
  2. Katarina Zaraj (Hrv) 4:59
  3. Lana Vale (Hrv) 5:29
  4. Antonia Zaharija (Hrv) 5:31
  5. Linda Kitak (Hrv) 5:38

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top