Magazin Trčanje
NaslovniceBroj 21 – travanj 2018.

Broj 21 – travanj 2018.

Ako je tijekom ožujka još i bilo kakvih sumnji, travanj je definitivno potvrdio da su hladnoća, snijeg i hladni vjetar nepovratno iza nas. Barem do listopada ili studenoga. Naravno, s lijepim vremenom sve je lakše – trčati, raditi, natjecati se, pisati članke…, pa je otprilike u takvom duhu i pripremljen novi broj Trčanja.

Ako vam se učini da travanjskim izdanjem magazina dominira Trail trčanje, onda ste u pravu. Istina, postotak tih tekstova nije prevelik, no Trail i treking zaista zaslužuju sve više prostora u našem magazinu. Tako nam je Darija Bostjančić pripremila članak na temu jednog od poznatijih svjetskih utrka – UTAT-a u Maroku na kojem je sudjelovala i ostvarila ne baš mali uspjeh. Tu je i novi članak o Kvarner Trailsu iz pera Elvira Sulića, direktora sve četiri utrke, organizatori nove utrke u kalendaru – Ban Traila koji će biti održan u Zaprešiću – također su pripremili kratak članak, a nekom vrstom Traila možemo smatrati i treninge Maje Urban i Hrvoja Paukovića koji su od europske kontinentalne hladnoće pobjegli čak u Keniju.

Lijepu priču napisao nam je i Michał Zawadzki, direktor poljskog Ultramaratona Magurski, koji je prošle godine trčao u Omišu i iz tog gradića u srednjoj Dalmaciji ponio fantastične dojmove. Još jednom se pokazuje kako su trkači – pogotovo stranci – savršeni promotori domaćih turističkih destinacija.

Tijekom ožujka bili smo u Mostaru i družili se s trkačima drugog izdanja Mostarskog polumaratona. Jedna od priča koju smo pripremili je priča Ane Šoljić Čuljak, koja je u šestom mjesecu trudnoće sudjelovala na humanitarnoj utrci od 4 kilometra, te nam opisala svoje emocije i doživljaje tijekom utrke.

Ima tu još puno priča i odličnih autora, od naših uobičajenih kolumnista Siniše Marekovića i Asje Petersen, do Zlatka Tenšaka koji je pripremio edukativni članak na temu njege trkačkih stopala. Taj tekst mogao bi (i trebao bi) zainteresirati sve one koji redovito ili povremeno imaju problema s bolnim stopalima nakon jačih treninga i duljih utrka.

Neven Miladin

PREPORUKA  Broj 12 - srpanj 2017.

leave a reply