Magazin Trčanje
UtrkeAmbiciozni Umažani: Škola trčanja, utrke, odlazak u New York…

Ambiciozni Umažani: Škola trčanja, utrke, odlazak u New York…

Proljetna škola trčanja Umagorun predstavlja četvrtu generacije škole trčanja u organizaciji Sportsko rekreativne udruge Olimpik iz Umaga. Škola trčanja je započela 2016. kad je nekolicina zaljubljenika u trčanje odlučila pokrenuti projekt koji je napravio svojevrsni booom u Umagu tako da danas udruga broji 100 punoljetnih članova i dvadesetak djece. Voditelj škole trčanja je profesor fizičke kulture s licencom Hrvatskog atletskog saveza, a da bi sve u školi i klubu funkcioniralo kako treba brine se dvadesetak članova volontera koji sudjeluju, organiziraju i kreiraju aktivnosti.

‘Od važnijih manifestacija koje organizira klub tu je Ho! Ho! Ho! Run humanitarna utrka koja je prošlogodišnjim, trećim izdanjem okupila više od 400 trkača, Puntatlon aquatlon utrka umaškog akvatorija i lungomarea te Jazavac trail, simpatična trail utrka koja se odvija u pitoresknim Bujama’, kazao nam je Nenad Popović, predsjednik Udruge i dodao:

‘Škola trčanja se odvija na atletskom poligonu OŠ Marije i Line i to dva puta tjedno. Vikendi su rezervirani za utrke ili zajedničko trčanje svih članova kluba na umaškim stazama uz more ili popularnoj Parenzani u predjelu naselja Kanegre. Redovito po završetku proljetnog ili jesenskog turnusa škole trčanja odlazi se organizirano na utrku uglavnom dužine polumaratona i desetke. Lani su to bile Fužine i Ljubljanski maraton gdje je nastupilo više od 60 Olimpikovaca. Od značajnijih rezultata ističem drugo mjesto ekipno na Prvenstvu Hrvatske u Trailu (Valamar trail) te treće mjesto pojedinačno na Prvenstvu Hrvatske na 100 km u Sv. Martinu na Muri’.

Ne manje važno u cijeloj priči je da je Zajednica sportskih udruga Grada Umaga prepoznala trud svih članova kluba, pa je klub nagrađen kao najbolji u Gradu (ženska kategorija) za 2017, a ima i najboljeg trenera Grada Umaga u prošloj godini.

Na kraju, naglasimo i da se čak 13 članica Olimpik Umaga priprema za ovogodišnji nastup na super prestižnom maratonu u New Yorku. Vrijedne trkačice koje u studenome planiraju nastup u Velikoj jabuci su Ana Benčić, Cristina Vojić Krajcar, Dunja Leka Brozić, Iva Nuić, Jana Benvegnu-Leban, Josipa Popović, Marina Melon Rotar, Mirjana Berač, Natalija Glavinić, Nena Mataija Valh, Rahela Černeka Jacin, Saša Rot Zankola i Tisa Ćus Kovačić.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top