Magazin Trčanje
UtrkeMatea Parlov i Darko Živanović najbrži na Mostarskom polumaratonu

Matea Parlov i Darko Živanović najbrži na Mostarskom polumaratonu

Matea Parlov iz Hrvatske i Darko Živanović iz Srbije pobjednici su drugog Mostarskog polumaratona održanog u subotu u gradu na Neretvi. Dvodnevna trkačka fešta započela je u petak navečer mini konferencijom o trčanju (u prepunoj kongresnoj dvorani hotela Mepas) na kojoj su predavači iz Hrvatske i BiH pričali na temu treninga, ozljeda, nutricionizma i medija povezanih uz trčanje i rekreaciju, a idućeg jutra trčao se polumaraton, utrka na 4 kilometara, te dječje utrke na kojima je sudjelovao zaista jako velik broj mostarske djece.

Unatoč najavama o hladnom vremenu, u jednom trenutku meteorolozi su čak spominjali i snježnu oluju, u subotu je trkače dočekao gotovo savršeni sunčani dan, tek s malo hladnog povjetarca koji nije previše smetao sudionicima utrka.

Na polumaratonu je trčalo više od 450 trkača pristiglih iz cijele regije, a na pobjedničko postolje, osim već spomenutih Parlov i Živanovića, penjali su se kao drugoplasirani Lucia Kimani i Alija Imamović koji je izgubio prvo mjesto tek za korak ili dva, a na treću stepenicu Amela Trožić i Ivan Bulić.

Organizatori Mostarskog polumaratona i ove su godine imali pomoć u organizaciji utrke, pogotovo odlične i uigrane ekipe Du Motiona pred kojom je skorašnja organizacija Dubrovačkog polumaratona, te Splitskog polumaratona, udruge Neretva Run iz Metkovića i nekoliko utrka iz BiH. Nasmijana lica trkača, pogotovo smijeh klinaca koji su trčali svoje kratke utrke, dokaz su da je sudionici bili zadovoljni onime što su profesori i njihovi suradnici iz udruge Zdrav život – Kinezis pripremili.

Rezultati (M):

  1. Darko Živanović 1:11:06
  2. Alija Imamović 1:11:06
  3. Ivan Bulić 1:16:23
  4. Mate Babić 1:16:30
  5. Lovre Kalac 1:17:03

Rezultati (Ž):

  1. Matea Parlov 1:17:23
  2. Lucia Kimani 1:17:40
  3. Amela Trožić 1:31:03
  4. Ivana Ćavar 1:34:15
  5. Dijana Manđarelo 1:35:13

Neven Miladin

PREPORUKA  U subotu starta 11. Šujički polumaraton, utrka koja okuplja regionalnu elitu

leave a reply