Magazin Trčanje
Proljetni cenerZagrebački proljetni cener – gdje, kada, kako, zašto, koliko…

Zagrebački proljetni cener – gdje, kada, kako, zašto, koliko…

Prijave za Prvi Zagrebački proljetni cener su zatvorene, gotovo 400 rekreativaca nalazi se na startnoj listi (što je više nego smo se nadali) i zaista se nadamo da će svi uživati u lijepom vremenu i dobroj utrci 10. ožujka na Nasipu. Naravno, sa zatvaranjem prijava, pa makar i 10 dana uoči starta, red je naglasiti ključne detalje vezane uz utrku.

Podjela startnih paketa obavljat će se u zagrebačkom Decathlonu East u četvrtak (8. ožujka) i petak (9. ožujka) od 14 do 19 sati. Startni brojevi će biti dodijeljeni prije podjele startnih paketa kako bismo osigurali bržu i jednostavniju podjelu. Trkači koji nisu iz Zagreba – i samo oni! – moći će svoje startne pakete podići sat vremena uoči starta utrke na Nasipu (10. ožujka od 10 do 10.30 sati u šatoru magazina Trčanje).

Start utrke predviđen je točno u 11 sati. Nedaleko starta bit će postavljeni šatori za presvlačenje već od 9.30 sati.

Mini Expo na kojem će biti 10-tak štandova bit će otvoren već od 9.30 sati i neće se zatvarati dok god bude ljudi. Dio izlagača će prodavati svoje proizvode, dio njih će samo izložiti i promovirati trkačku opremu ili dio palete zdrave prehrane.

Kako navijačima ne bi bilo dosadno dok čekaju “svoje” frendove da dotrče do cilja, za vrijeme utrke će naši partneri iz SightRuna organizirati tombolu za netrkače. Pripremili su brojne nagrade, a kako će to točno izgledati, objavit ćemo danas-sutra.

Sustav podjele nagrada još nije točno definiran, pa zasad ostajemo na najavljenom konceptu da se svaki trkač koji prođe ciljem kao pedeseti, stoti, stopedeseti… nagradi vrijednom nagradom. Kako ne bi bilo varanja – recimo kampiranja pred ciljnim lukom i brojanja konkurenata – u blizini će biti redari koji će paziti da sve bude OK i u duhu Fair playa. Trkači koji se neće pridržavati toga bit će automatski diskvalificirani s utrke. S obzirom na to da nam se i dalje javljaju sponzori koji bi htjeli sudjelovati u takvom konceptu nagrađivanja rekreativaca (i zato podjela nagrada nije točno definirana), konačnu odluku o tome hoćemo li nagrađivati svakog četrdesetog, osamdesetog, stodvadesetog… ili ostati na brojevima 50, 100, 150… znat ćemo do sredine idućeg tjedna.

U dosadašnjim najavama naglašavali smo da utrka ima i humanitarni karakter. Predstavnici udruge FB Humanitarci bit će prisutni na Expu sa svojim štandom i bit će na raspolaganju za sve što je vezano uz njihov opseg djelovanja. Riječ je o Udruzi koja radi vrlo transparentno i o čijem ćemo radu i idejama također ovih dana objaviti kratki članak.

Start i cilj neće biti na istom mjestu. Pozicija je, dakako, ista – ispred Boćarskog doma – no startni luk će biti postavljen na stazi na Nasipu, a ciljni luk na travi pored staze. Razlog tome je želja da se na najmanju moguću mjeru smanji gužva koju će potencijalno stvarati trkački na 5 kilometara i tako smetati ljudima koji trče duplo dulju dionicu. Naravno, postavit ćemo oznake na stazi za one koji u posljednjim metrima 5-kilometarske utrke neće više imati snage razmišljati trebaju li skrenuti prema cilju ili ne.

Okrjepa će biti osigurana za trkače na 10 kilometara točno na polovici staze. Naravno, svim sudionicima utrke (5 i 10 km) osigurali smo okrjepu i snekić u ciljnom prostoru.

S obzirom na to da smo posljednjih dana dobili priličan broj upita na temu podjele učesničkih medalja, evo i službeno: medalje će dobiti svi sudionici Zagrebačkog proljetnog cenera, bez obzira koju duljinu trčali. Uvjet je, naravno, da dođu do cilja.

Ako ste se pitali što vas točno čeka u startnom paketu, onda evo odgovora: Novi broj magazina Trčanje, Vodič 100 najvećih utrka u Hrvatskoj i regiji, majica s logotipom utrke (plus dri fit majica za one koji su ju dodatno naručili), pokloni Decathlona, Naturela, Dukata i Naturel Wealtha, katalog Treking lige i još pokoje iznenađenje.

Na kraju molimo sve prijavljene da još jednom provjere je li njihovo ime na startnoj listi. Sva dodatna pitanja vezana uz organizaciju utrke šaljite nam na e-mail [email protected].

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top