Magazin Trčanje
UtrkeGradac se priprema za prvi Sun Run polumaraton

Gradac se priprema za prvi Sun Run polumaraton

Gradac će prvog dana svibnja ugostiti nekoliko stotina polumaratonaca koji će imati priliku trčati nevjerojatno atraktivnom stazom uz najljepše more na svijetu. Prvi Sun Run polumaraton zamišljen je kao prilika za promociju trčanja i zdravog života, a održat će se u malom mjestu ispod Biokova, tek 40-kilometara udaljen od Makarske i 10-tak od Ploča.

‘U skladu s trenutnim trendovima s područja aktivnog i sportskog turizma, organizacija utrke nametnula se kao imperativ, pogotovo ako uzmemo u obzir ljepotu i prilagođenost naših šetnica uz more, koje ćemo pretvoriti u najljepše sportske staze za trčanje. Gradac u turističkom i rekreativnom smislu zaista ima što ponuditi’, kazali su nam organizatori utrke, najavljujući i organizaciju humanitarne utrke od 4 kilometra.

Staza glavne, polumaratonske utrke spaja nekoliko najljepših mjesta Makarske rivijere – Brist, Podacu, Zaostrog i Drvenik, trčat će se jedan krug, a ako i vrijeme posluži, prvomajski praznici mnogima bi mogli ostati u prelijepom sjećanju. Uostalom, Rivijeru Gradac karakterizira cjelogodišnja ugodna klima, te je po broju sunčanih sati godišnje, uz Hvar, u vrhu na čitavom akvatoriju Jadrana. More je temperaturom pogodno za kupanje 190 dana godišnje.

Utrku organiziraju trkački entuzijasti koji su nedavno osnovali sportsko udruženje Sun Run Gradac. Prijave za obje utrke već su otvorene na Stotinki.hr, no do kraja veljače traju rane prijave tijekom kojih startnina za utrku na 21 kilometar iznosi samo 100 kuna.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top