Magazin Trčanje
UtrkeLudnica na Šalati i Schlosserovim stubama: Kreće 11. izdanje utrke 162 stube

Ludnica na Šalati i Schlosserovim stubama: Kreće 11. izdanje utrke 162 stube

Tradicionalno, točno u podne druge subote u veljači startat će jedna od koncepcijski najzanimljivijih utrka u Zagrebu – 162 stube. Bit će to 11. izdanje natjecanja koje organiziraju studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a koja je u proteklom desetljeću izrasla od male studentske utrke do odlično organiziranog i jako popularnog natjecanja.

Start utrke bit će pred dekanatom Medicinskog fakulteta, a staza će se protezati preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockefellerove ulice te Schlosserovih stuba. Tako utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja Andrija Štampar. U stazu dugu 4200 metara, naravno, uključene su i stube, njih 162 po kojima je utrka dobila ime.

‘Ponovno ćemo imati dvije kategorije; jedna će biti za studentice i studente medicine, druga za sve ostale. Cijela staza bit će obilježena, uz prisustvo brojnih volontera, a prijave i preuzimanje startnih brojeva će, kao i svake godine, biti uoči starta u zgradi Dekanata’, kazali su nam organizatori.

Prošle godine, unatoč prilično hladnom vremenu u Zagrebu, trčalo je gotovo 300 natjecatelja, a ove godine – 10. veljače – za očekivati je i više sudionika. Ceste na Šalati će u vrijeme utrke biti zatvorene za promet. Prijaviti se možete online, preko OVOG linka, a startnine nema.

Neven Miladin
Foto STUDMEF / Sunčica Belošević

Tags:

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top