Magazin Trčanje
UtrkeUtrka za zaljubljene i one koji vole samo sebe

Utrka za zaljubljene i one koji vole samo sebe

Na zagrebačkom Jarunu sredinom veljače bit će organizirano treće izdanje Zagreb Love Run utrke. Utrka je nastala kao evolucija prvenstva Triatlon kluba Swibir na 5 kilometara kao dio Swibir Classicsa. U ožujku 2012. održano je prvo klupsko prvenstvo na 5K na Jarunskoj triatlon trkačkoj stazi.

‘Cilj organizacije bio je da se nakon zimskog perioda članovi probude iz zimskog sna, te da se novi članovi upoznaju i druže, razmjenjuju informacije, iskustva sa starijim članovima, natjecateljima i trenerima. Kako nismo pratili trkačku scenu, sljedećih godina se nekako pogodilo da smo utrku u trećem mjesecu stavili organizirali istog dana kad se održavao i Hendrixov polumaraton na nasipu. Naravno da su naši članovi htjeli trčati i kultni Hendrix, pa smo razmišljali kako se u buduće maknuti u novi termin. S obzirom na to da je 5k zanimljivi format za početnike trkače i početnike triatlonce te da smo htjeli utrku otvoriti i približiti široj populaciji, dogovorili smo se da utrku prebacimo u veljaču, kad baš i nema utrka’, kazao nam je Marko Miličić, prvi čovjek Swibira i objasnio povezanost utrke s Danom zaljubljenih:

‘Datum se sam po sebi nametnuo pogledom na kalendar. Tada, 2016 godine, Valentinovo je padalo u nedjelju kada inače organiziramo naše utrke. Naravno, ideja se sama stvorila – Love Run 5K,  utrka za zaljubljene parove. Kratkim surfanjem po sveznajućem Googleu brzo smo shvatili da nismo otkrili toplu vodu i da takve utrke već postoje u svijetu. Ali, eto, kod nas bi bio prvi put. Ove godine utrci smo dodali prefiks Zagreb želeći motivirati i druge sredine u Hrvatskoj za organizaciju jedne takve utrke’.

Organizatori su htjeli zadržati natjecateljski dio pojedinačne konkurencije, pa je pravilo da se parovi zapravo računaju zbrojem pojedinačnih rezultata, a ne zajedničkog trčanja.

‘Valentinovo je praznik zaljubljenih, te mi ovom trkom slavimo ljubav bez granica. Ljubav osim kod zaljubljenih može biti roditeljska, bratska, sestrinska, prijateljska… Stoga na utrci proglašavamo najbolji par u tri kategorije parova – muški/muški, muški/ženski i ženski/ženski. Prošle godine htjeli napraviti utrku točno na Valentinovo, no 14. veljače padao je sredinom tjedna kada zapravo ljudima baš i ne odgovaraju utrke. Tako smo krenuli i zadržali princip održavanja utrke u nedjelju uoči Valentinova’.

Utrka Swibirovih 5K, a kasnije LoveRun5K, od samog početka ima i humanitarni karakter. Tako se u početku sakupljali novac za udrugu Oblačić koju je osnovala i vodi Maja Bonačič. Prošle godine sav prikupljeni novac od startnina i samostalnih donacija doniran je za operaciju i liječenje članici Swibira koja se borila protiv opake bolesti.

‘Ona je danas tu s nama na ovom svijetu i hvala svima još jednom koji su prošle godine nesebično pomogli. Ove godine ćemo za vrijeme podizanja startnih brojeva ponovo organizirati prikupljanje donacija za udrugu Oblačić. Udruga Oblačić je osnovana 2012. godine, prvotno kao udruga za nezaposlene majke djece s poteškoćama u razvoju, a zatim je evoluirala u udrugu za svu djecu, s naglaskom na razvojne poteškoće. Udruga je vodila nekoliko volonterskih projekata, a najpoznatiji je svakako projekt Zaigrana pedala za koju prikupljamo sredstva. Cilj projekta je skrenuti pažnju na važnost implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autističnog spektra. Osim toga, važno je pričati o autizmu kao zasebnom poremećaju, koji može i ne mora uključivati intelektualno zaostajanje’, zaključio je Miličić naglašavajući da će ove godine prikupljanje donacija za vrijeme prijava će voditi zaljubljeni pobjednici prvog i drugog izdanja Zagreb LoveRuna – Sonja Škevin i Matija Avirović (poznati i kao Škevirovići).

Ljubav nema granica, pa bilo da ste u paru ili trenutno volite samo sebe, utrka ZagrebLove.Run je 11. veljače tu da uživate i pokažete svijetu jačinu svoje ljubavi. Prijave se mogu odraditi na službenoj stranici utrke.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top