online business plan creator paper writing services best narrative essay rubric college how to cite textual evidence in an essay how long is an essay supposed to be
Magazin Trčanje
UtrkeUtrka u Nacionalnom parku Krka: Jedinstven doživljaj prirode i povijesne baštine

Utrka u Nacionalnom parku Krka: Jedinstven doživljaj prirode i povijesne baštine

Krka polumaraton, međunarodni sportski događaj koji će se 14. travnja održati u Nacionalnom parku Krka, pružit će sudionicima poseban ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturno-povijesne baštine.

Trkači startaju u sjevernom dijelu Nacionalnog parka Krka, u Eko kampusu Puljane, zatim trče u smjeru Oklaja, potom se spuštaju do same rijeke, uz Brljansko jezero, nakon čega slijedi jedini uspon u smjeru amfiteatra Burnum, gdje je i cilj. Za sve one kojima je 21,098 km polumaratona prevelik izazov, a željeli bi sudjelovati u ovom lijepom događaju, na programu je i kraća utrka, na 5,5 km. Svaki sudionik dobit će, kao dio startnog paketa, jednodnevnu ulaznicu za posjet Nacionalnom parku Krka.

Posljednjih godina u Hrvatskoj raste zanimanje za trčanje, a samim tim i za boravak u prirodi, na svježem zraku. Tako je i nastala ideja da se ovaj sportski događaj održi upravo u Nacionalnom parku Krka, i to u njegovom sjevernom dijelu, manje poznatom javnosti, ali bogatom netaknutom prirodom i spomenicima koji svjedoče o burnoj prošlosti toga kraja. Staza polumaratona prolazi zanimljivim i lijepim dijelovima Parka, prelazi rijeku Krku i završava u biseru antičke arhitekture, rimskom vojnom amfiteatru. Nije pretjerano zahtjevna i u skladu je s međunarodnim pravilima cestovnog trčanja.

Zbog velikog zanimanja, organizatori – Atletski klub maraton 2000 i Javna ustanova Nacionalni park Krka, povećali su broj sudionika pa su prijave još uvijek u tijeku na www.utrka.com. Sve informacije o 1. Krka polumaratonu možete pronaći na www.krka.run.

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Doris Mujagić 091/7638057

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top