Magazin Trčanje
UtrkeNikolina treća, Marija peta na maratonu u Reggio Emiliji

Nikolina treća, Marija peta na maratonu u Reggio Emiliji

Dvije ponajbolje hrvatske maratonke, Nikolina Šustić i Marija Vrajić, nastupile su u nedjelju na maratonu u talijanskom gradu Reggio Emilia i obje ostvarile vrlo dobre rezultate. Po vrlo hladnom vremenu Nikolina je stigla do trećeg mjesta, a Marija je ciljem prošla kao peta. Podsjetimo, i prošle godine imali smo dvije odlične maratonke u Reggio Emiliji, tad je Marija Vrajić bila treća, a Maja Urban 13. Ante Živković tad je stigao do 26. mjesta u muškoj konkurenciji s vremenom 2:39:25.

Nakon Adria Advent Maratona održanog prije tjedan dana u Crikvenici, kad je Vrajić bila 10 sekundi brža od Šustić, i u Italiji se nastavio njihov mali trkački dvoboj. Ovog puta Nikolina je bila uvjerljivija i za više od pet minuta nadvisila Mariju.

‘Bilo je jako hladno, no željela sam trčati dobru trku unatoč umoru od prošlotjednog maratona u Crikvenici i putovanja do Reggio Emilije. Ja sam ipak dite s juga i nekih toplijih krajeva, pa mi ta jaka hladnoća nikako ne paše. Činilo mi se da trčim sa zaleđenim štapovima umjesto nogu, ali na kraju je sve završilo dobro. Jako sam zadovoljna rezultatom’, kazala nam je Nikolina kojoj je to bio treći nastup na Reggio Emilia maratonu. Završila ga je za 2:46:28.

Za razliku od nje, Marija Vrajić je na toj utrci nastupila već deset puta. Nikad nije pobijedila, no istrčala je prije dvije godine vrlo dobrih  2:43:55.

‘Jako volim trčati u Reggio Emiliji. Ove godine mi se činilo da je staza teža nego proteklih godina, no organizatori su mi rekli da nisu ništa mijenjali. Veći dio utrke sam trčala sama, što mi baš ne odgovara. Srećom, premda je zaista bilo jako hladno, ja nemam problema s time. Ne smeta mi hladnoća. Pet kilometara prije cilja, kad smo trčali kroz neki park, prestigao me slijepi trkač sa svojom pratnjom i to me oduševilo. Takva stvar zaista nevjerojatno motivira čovjeka da ustraje i da sve od sebe’, naglasila je Marija koja je ove i prošle godine ostvarila gotovo identično vrijeme. Prošle godine maraton je završila za 2:52:30, a ove godine za 2:52:15.

Na kraju naglasimo i odličan plasman odličnog 25-godišnjeg slovenskog dugoprugaša Roka Puhara koji je s vremenom 2:17:49 stigao do trećeg mjesta. Do druge stepenice na pobjedničkom postolju nedostajalo mu je tek 40-tak sekundi.

Rezultati – maraton (Ž):

  1. Maru Tsehai Alemu (Eti) 2:33:41
  2. Laura Gotti (Ita) 2:38:22
  3. Nikolina Šustić (Hrv) 2:46:28
  4. Silvia Tamburi (Ita) 2:47:23
  5. Marija Vrajić (Hrv) 2:52:15
PREPORUKA  Nikolina Šustić odlična na maratonu u Veneciji

Rezultati – maraton (M):

  1. Jean Baptiste Simukeka (Rua) 2:16:30
  2. Youness Zitouni (Mar) 2:17:06
  3. Rok Puhar (Slo) 2:17:49
  4. Yassine El Fathaoui(Ita) 2:19:18
  5. Ahmed Nasef (Ita) 2:21:32

Neven Miladin
Foto Ivica Drusany

leave a reply