Magazin Trčanje
UtrkeNikolina treća, Marija peta na maratonu u Reggio Emiliji

Nikolina treća, Marija peta na maratonu u Reggio Emiliji

Dvije ponajbolje hrvatske maratonke, Nikolina Šustić i Marija Vrajić, nastupile su u nedjelju na maratonu u talijanskom gradu Reggio Emilia i obje ostvarile vrlo dobre rezultate. Po vrlo hladnom vremenu Nikolina je stigla do trećeg mjesta, a Marija je ciljem prošla kao peta. Podsjetimo, i prošle godine imali smo dvije odlične maratonke u Reggio Emiliji, tad je Marija Vrajić bila treća, a Maja Urban 13. Ante Živković tad je stigao do 26. mjesta u muškoj konkurenciji s vremenom 2:39:25.

Nakon Adria Advent Maratona održanog prije tjedan dana u Crikvenici, kad je Vrajić bila 10 sekundi brža od Šustić, i u Italiji se nastavio njihov mali trkački dvoboj. Ovog puta Nikolina je bila uvjerljivija i za više od pet minuta nadvisila Mariju.

‘Bilo je jako hladno, no željela sam trčati dobru trku unatoč umoru od prošlotjednog maratona u Crikvenici i putovanja do Reggio Emilije. Ja sam ipak dite s juga i nekih toplijih krajeva, pa mi ta jaka hladnoća nikako ne paše. Činilo mi se da trčim sa zaleđenim štapovima umjesto nogu, ali na kraju je sve završilo dobro. Jako sam zadovoljna rezultatom’, kazala nam je Nikolina kojoj je to bio treći nastup na Reggio Emilia maratonu. Završila ga je za 2:46:28.

Za razliku od nje, Marija Vrajić je na toj utrci nastupila već deset puta. Nikad nije pobijedila, no istrčala je prije dvije godine vrlo dobrih  2:43:55.

‘Jako volim trčati u Reggio Emiliji. Ove godine mi se činilo da je staza teža nego proteklih godina, no organizatori su mi rekli da nisu ništa mijenjali. Veći dio utrke sam trčala sama, što mi baš ne odgovara. Srećom, premda je zaista bilo jako hladno, ja nemam problema s time. Ne smeta mi hladnoća. Pet kilometara prije cilja, kad smo trčali kroz neki park, prestigao me slijepi trkač sa svojom pratnjom i to me oduševilo. Takva stvar zaista nevjerojatno motivira čovjeka da ustraje i da sve od sebe’, naglasila je Marija koja je ove i prošle godine ostvarila gotovo identično vrijeme. Prošle godine maraton je završila za 2:52:30, a ove godine za 2:52:15.

Na kraju naglasimo i odličan plasman odličnog 25-godišnjeg slovenskog dugoprugaša Roka Puhara koji je s vremenom 2:17:49 stigao do trećeg mjesta. Do druge stepenice na pobjedničkom postolju nedostajalo mu je tek 40-tak sekundi.

Rezultati – maraton (Ž):

  1. Maru Tsehai Alemu (Eti) 2:33:41
  2. Laura Gotti (Ita) 2:38:22
  3. Nikolina Šustić (Hrv) 2:46:28
  4. Silvia Tamburi (Ita) 2:47:23
  5. Marija Vrajić (Hrv) 2:52:15

Rezultati – maraton (M):

  1. Jean Baptiste Simukeka (Rua) 2:16:30
  2. Youness Zitouni (Mar) 2:17:06
  3. Rok Puhar (Slo) 2:17:49
  4. Yassine El Fathaoui(Ita) 2:19:18
  5. Ahmed Nasef (Ita) 2:21:32

Neven Miladin
Foto Ivica Drusany

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top