Magazin Trčanje
UtrkeBliži se 7. Adria Advent Maraton u Crikvenici

Bliži se 7. Adria Advent Maraton u Crikvenici

Adria Advent Maraton koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se i ove godine u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz  Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice. Sedmo izdanje održat će se 3. prosinca sa startom i ciljem ispred hotela International.

Adria Advent Maraton jedinstven je po svojoj specifičnoj trasi koja prolazi uzduž Jadranskog mora i dijelom prema Vinodolskoj dolini. Dvostruka kružna ruta duž prolazi kroz Crikvenicu, Selce i Dramalj. Maratonci trče dva, a polumaratonci jedan krug. Rute polumaratona i maratona izmjerene su po Jones-Counter metodi što crikveničku stazu čini usklađenom s DLV i IAAF pravilima. Ne čudi zato, što je prošlogodišnji maraton privukao sudionike iz  čak 21 države (među kojima su Kina, Etiopija, Kenija, Iran i Gambija).

Među vjernim natjecateljima je i hrvatska maratonka i ultramaratonka, te hrvatska rekorderka u ultramaratonu na 100 km, Marija Vrajić Trošić, osvajačica nekoliko srebrnih i brončanih medalja na Europskim i Svjetskim prvenstvima.

‘U kalendaru mojih utrka, Adria Advent maraton uvijek zauzima posebno mjesto. Na samom pragu zime, lijepo je malo pobjeći s kontinenta na obalu, i udahnuti još jednom mirise mora i Mediterana. Osim prekrasnog ambijenta i blage klime, Adria Advent maraton redovito prati odlična organizacija te izrazito ugodna i pozitivna atmosfera. Dobrom raspoloženju trkača vjerojatno pridonosi i pasta party večer ranije, koji, osim poštene doze ‘sporih’ ugljikohidrata, trkačima donosi i priliku za druženje i opuštanje prije ove zahtjevne utrke’, naglasila je Marija, koja od 2015. drži rekord staze, koji iznosi 2:44:14.

Zanimljivo je kako svi sudionici  koji završe utrku maratona i polumaratona dobivaju diplomu za sudjelovanje, a svaki trkač koji u limitirano vrijeme (maraton 5 sati, polumaraton 3 sata) prijeđe ciljnu crtu odmah po prijelazu dobiva medalju. Također za prva tri mjesta predviđene su posebne novčane nagrade u iznosu od 100 do 300 eura za polumaraton, odnosno od 200 do 500 eura za maraton. Kotizacija koja iznosi 190 kuna podrazumijeva poklon, medalju, osvježenje na stazi, kupon za pasta party u subotu, 2. prosinca, te topli obrok u nedjelju, 3. prosinca nakon trke.

Dodajmo kako će se u sklopu 7. Adria Advent Maratona, 3. prosinca u Crikvenici odvijati i utrka građana, te vrlo popularna humanitarna utrka kućnih ljubimaca.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top