Magazin Trčanje
UtrkeMarija Vrajić i Forcaši odlični na maratonu u Ravenni

Marija Vrajić i Forcaši odlični na maratonu u Ravenni

Talijanska Ravenna u nedjelju je ugostila gotovo 1.200 maratonaca, te više od 1.500 polumaratonaca koji su stigli u taj prelijepi grad poznat po grobnici velikog Dantea Alighierija, bazilici Svetog Apolinarija i Teodorikovoj palači te po povijesnoj činjenici da je baš tamo Julije Cezar okupio svoju vojsku pred prelazak Rubikona. Bio je to već 19. maraton u Ravenni, a hrvatskim trkačima i rekreativcima sigurno će ostati u vrlo lijepom sjećanju.

Marija Vrajić pobijedila je u ženskoj konkurenciji. Bio je to njezin drugi nastup u Ravenni, a prvi trijumf. Prije dvije godine bila je jedina naša predstavnica na utrci na 42,2 kilometra i s vremenom 3:07:39 zauzela je 11. mjesto. Ove godine ne samo da nije bila jedina Hrvatica na stazi, nego je i ostvarila puno bolje vrijeme nego na svom premijernom nastupu. Slavila je s 2:48:29.

‘U Ravenni je lijepo trčati, staza jednim dijelom ide i uz more, no ove godine spustila se vrlo gusta magla, pa je i doživljaj bio puno slabiji nego inače. Trasa maratona nije previše teška, oko četiri kilometra trči se po makadamu, a u središtu grada treba biti malo oprezniji jer se trči po kockama koje baš nisu savršeno ravno posložene. Osjećala sam se jako dobro i trčala svoj ritam koliko god je to bilo moguće. Ipak, u zadnjim kilometrima već sam osjetila pad snage, ali opet ne toliko da bi i pomislila na odustajanje’, rekla nam je Marija po povratku iz Italije.

Deset i pol minuta nakon nje ciljem je prošla poljska dugoprugašica Adnieszka Kuzyk, a zatim i niz od pet domaćih trkačica. Do osmog mjesta dotrčala je Jelena Culej, članica zagrebačke Force, kojoj je sat na kraju pokazivao 3:25:52, što predstavlja i novi klupski rekord u maratonu.

Atletski klub Forca bio je vrlo brojan u Ravenni, ukupno je na stazama od 42,2 i 21 kilometar trčalo 30-tak članova kluba. Najbolji od Forcaša u muškoj konkurenciji na maratonu bio je, očekivano, Goran Murić s 2:47:23, što je bilo dovoljno za vrlo solidno 17. mjesto.

‘Utrka u Ravenni bila je naša posljednja utrka na koju smo išli organizirano, kao klub. Za dva tjedna startamo s novim treninzima, a što smo radili i kako smo se pripremili tijekom zime provjerit ćemo na maratonu u Bresciji početkom ožujka iduće godine. U nedjelju nam je u Italiji bilo jako lijepo, 10-tak članova kluba trčalo je maraton, a ostali polumaraton, palo je puno osobnih rekorda i zaista zadovoljni možemo okončati sezonu’, kazao nam je Goran Murić, prvi čovjek Force.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top