Magazin Trčanje
UtrkeNikolina i Ante slavili na prvom Mandarina polumaratonu

Nikolina i Ante slavili na prvom Mandarina polumaratonu

Proteklog vikenda u Metkoviću je održan 1. Mandarina polumaraton na kojem je sudjelovalo je oko 430 natjecatelja iz devet država. Glavna utrka bila je, dakako, ona na 21 kilometar, a usporedno s njom održana je humanitarna utrka u duljini od 5 kilometara Butterfly Race – Utrka za Manuelu.

Prvi pobjednici Mandarina polumaratona bili su Ante Živković i Nikolina Šustić, dobro poznata imena hrvatskog trčanja. Živkoviću je do cilja trebalo 1 sat, 14 minuta i 47 sekundi, dok je mlada Splićanka utrku završila za 1:21:16. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Alija Imamović, a treće Tomislav Kopač, dok je u ženskoj konkurenciji Marija Vrajić stigla na cilj kao druga, a Amela Trožić treća.

Kad je u pitanju humanitarna utrka, Udruga oboljelih od malignih bolesti Život u vrijeme utrke prikupljala je donacije za Manuelu Čuturu, a Zaklada Neretvansko srce koja djeluje pri Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj organizirala je humanitarnu prodajnu izložbu slika s likovne kolonije Tragovima Ivana Slamniga. Članovi zaklade i udruge potaknuli su građane i da sudjeluju u izradi malog umjetničkog djela za Manuelu ostavljanjem obojenih otisaka prsta na panou. Trgovački lanac Tommy, jedan od sponzora utrke, za liječenje Manuele donirao je 15 tisuća kuna.

U organizaciji polumaratona sudjelovalo je oko 150 volontera.

Rezultati – polumaraton (M):

  1. Ante Živković 1:14:47
  2. Alija Imamović 1:17:29
  3. Tomislav Kopač 1:17:43

Rezultati – polumaraton (Ž):

  1. Nikolina Šustić 1:21:16
  2. Marija Vrajić 1:24:30
  3. Amela Trožić 1:30:55

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top