Magazin Trčanje
UtrkeTomaž Cankar i Martina Francetić najbrži na Kamenjaku

Tomaž Cankar i Martina Francetić najbrži na Kamenjaku

Sportsko rekreacijski klub PULS iz Ližnjana, u suradnji s Javnom ustanovom Kamenjak i Općinom Medulin, u subotu je organizirao utrku Kamenjak trek, a koja je ujedno bila i 5. kolo Istarskog treking kupa. Do sada je na Kupu sudjelovalo preko 1.000 trekera iz više od 20 zemalja.

Na startu utrke Kamenjak trek bilo je prisutno više od 250 natjecatelja iz 8 zemalja: Italija, Švedska, Belgije, Francuske, Nizozemske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Natjecatelji su pokazali visoku spremu i odlične orijentacijske vještine u kategorijama od 13 i 25 kilometara. Posebno, kategorija 25 km pokazala je zube i najiskusnijim trkačima i trkačicama sa zahtjevnom stazom i ne baš jednostavnom orijentacijom. Bez obzira na sve natjecatelji su bili izuzetno zadovoljni posebno organizacijom, a naravno i stazom gdje su neki otkrili nove puteve zaštićenog krajobraza Kamenjak, Gornjeg Kamenjaka i Monte Kope.

‘Na našoj prvoj službenoj treking utrci i vrijeme nas je poslužilo. Zaista smo imali sreće, a ljepši dan nismo mogli ni zamisliti. Ono što nas još više veseli bile su vrlo pozitivne reakcije natjecatelja nakon završene utrke. Na vrlo teškoj i zahtjevnoj stazi svi su došli krvavih koljena i s osmijehom na licu. I to nam je pravi pokazatelj da smo napravili odličnu treking utrku. Bilo je zaista vrlo pozitivnih kritika ne samo na stazu već i na kompletnu organizaciju, a za što su svakako najzaslužniji naši članovi kluba i naravno naši volonteri’, kazali su nam organizatori.

Rezultati – Challenger (M):

 1. Tomaž Cankar (Slo) 3:06:32
 2. Antonio Chiavalon (Hrv) 3:07:04
 3. Ervin Radulović (Hrv) 3:08:34

Rezultati – Challenger (Ž):

 1. Martina Francetić (Hrv) 3:47:21
 2. Mojca Foški (Slo) 4:15:33
 3. Vedrana Maršić (Hrv) 4:19:13

Rezultati – Active (M):

 1. Andraž Hribar (Hrv) 1:26:12
 2. Stefan Lofhede (Šve) 1:27:48
 3. David Rađenović (Hrv) 1:56:45

Rezultati – Active (Ž):

 1. Ana Šarčević (Hrv) 2:11:39
 2. Zara Lundgren (Šve) 2:20:41
 3. Marija Jazvić Mioković (Hrv) 2:25:21

Foto Manuel Angelini

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top