Magazin Trčanje
UtrkeIpak bez svjetskog rekorda u Berlinu, odličan plasman Nikoline Šustić

Ipak bez svjetskog rekorda u Berlinu, odličan plasman Nikoline Šustić

Berlinski maraton odavno je ušao u sportske almanahe kao idealan za rušenje svjetskih rekorda na utrkama od 42 kilometra, uostalom tijekom posljednjih 20-tak godina čak su osam puta baš u glavnom gradu Njemačke najbolji svjetski maratonci slavili s najboljim vremenima ikad. Upravo zbog toga ljubitelji atletike očekivali su nešto slično i na 44. izdanju Berlinskog maratona.

Nažalost, ove godine novi svjetski rekord ipak nije postavljen, pobjedniku Eliudu Kipchogeu nedostajalo je 35 sekundi. Super brzi Kenijac istrčao je fantastičnih 2:03:32 (iako mu to nije osobni rekord), 14 sekundi brže od drugoplasiranog Guye Adole iz Etiopije, a opet nedovoljno za svjetski rekord. Treći je bio također Etiopljanin Mosinet Geremew. U konkurenciji žena završnica je bila prilično dramatična. Prve tri maratonke prošle su ciljem u razmaku od samo pola minute: Kenijka Gladys Cherono s vremenom 2:20:23, Aga Ruiti iz Etiopije s 2:20:41 i Kenijka Valary Aiyabei  s vremenom 2:20:53.

Na Berlinskom maratonu bilo je i dosta hrvatskih profesionalaca i rekreativaca. Posve očekivano, najbrža od svih naših dugoprugaša bila je Nikolina Šustić koja je s vremenom 2:46:01 zauzela 24. mjesto. U konkurenciji toliko fantastičnih maratonki koje su, naravno, predvodile Kenijke i Etiopljanke, to je jako dobar plasman za mladu i odličnu Splićanku, inače članicu AK Sjemena.

‘Bilo je malo prehladno za moj ukus, ja ipak više volim sunce i toplinu, a vlažnost je bila valjda 99 posto. Mokra cesta mi je isto bila malo problematična jer su mi prosklizavale tenisice. Vrlo vjerojatno zato i nije postavljen novi svjetski rekord. To su te nijanse o kojima puno toga ovisi, svaka sitnica je važna. Nadala sam se da mogu istrčati oko 2:43 ili 2.44, pa nisam baš prezadovoljna, no opet, znam da ima vremena za takav rezultat. Na kraju, važnije mi je sudjelovati i trčati s osmjehom, guštati u trčanju’, rekla nam je Nikolina nedugo nakon prolaska ciljem.

Rezultati – 42 km (M):

  1. Eliud Kipchoge (Ken) 2:03:32
  2. Guye Adola (Eti) 2:03:46
  3. Mosinet Geremew (Eti) 2:06:12
  4. Felix Kandie (Ken) 2:06:13
  5. Vincent Kipruto (Ken) 2:06:14

Rezultati – 42 km (Ž):

  1. Gladys Cherono (Ken) 2:20:23
  2. Ruti Aga (Eti) 2:20:41
  3. Valary Aiyabei (Ken) 2:20:53
  4. Helen Tola (Eti) 2:22:51
  5. Anna Hahner (Njem) 2:28:32

Neven Miladin
Foto Zoran Kos

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top