Magazin Trčanje
UtrkeAnda Tomaš i Ante Živković najbrži na subotnjoj BeActive utrci

Anda Tomaš i Ante Živković najbrži na subotnjoj BeActive utrci

Anda Tomaš i Ante Živković pobjednici su ovogodišnjeg izdanja BeActive utrke koja je održana u središtu Zagreba. Njih dvoje je najbrže pretrčalo prilično tešku stazu, punu uspona po Gornjem gradu, dugu 10,280 metara. Srećom, vrijeme je bilo idealno za trčanje, pa je i najveći dio od 300-tinjak rekreativaca koji su startali s Europskog trga i završilo utrku.

Zagrijavanje uoči početka utrke predvodio je Mario Valentić, a nakon toga je Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj označio start.

Ante Živković je s lakoćom stigao do još jedne pobjede premda je samo 24 sata ranije trčao utrku posljednjeg kola serije Zagreb 5×5. U subotu mu je za nešto više od 10 kilometara trebalo 35 minuta i 37 sekundi, minutu i 20-tak sekundi manje nego drugoplasiranom Ivanu Maletiću. Nedugo nakon njih ciljem je prošla i prva dama. Andi Tomaš, studentici 5. godine Medicinskog fakulteta, članici AK Svetice i trenerici u Omega školi trčanja, trebalo je 42:09 minute do cilja. Druga je bila Maja Perišić.

‘Staza je bila prilično zahtjevna, no zadovoljna sam pobjedom i ostvarenim vremenom. Bilo je lijepo sudjelovati u utrci kojom se potiče ljude da se počnu baviti tjelesnom aktivnosti i zaista sam sretna kad vidim koliko se rekreativaca odazvalo pozivu da nastupi na utrci’, kazala nam je Anda nedugo nakon prolaska ciljem.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, pri čemu zemlje sudionice organiziraju aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini. Ovogodišnji tjedan sporta traje od 23. do 30. rujna i namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Njime se na razini Europske unije potiče građane na prakticiranje sporta i tjelesnih aktivnosti te podiže svijest o brojnim dobrobitima tjelovježbe.

Rezultati (M):

  1. Ante Živković (AK Dubrovnik) 35:37
  2. Ivan Maletić (AK Žumberak) 36:51
  3. Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin) 36:55
  4. Domagoj Jakopović (AK Agram) 36:55
  5. Krešimir Balaško (AK Svetice) 37:24

Rezultati (Ž):

  1. Anda Tomaš (AK Svetice) 42:09
  2. Maja Perišić (AK Moslavina u pokretu) 43:16
  3. Helena Gleđa (AK Dubrovnik) 45:25
  4. Andrea Lipovac (-) 49:47
  5. Tamara Igrec (AK Sljeme) 50:40

Kompletni rezultati objavljeni su na web stranici Stotinka.hr, a foto galeriju s više od 200 slika možete vidjeti na Facebook stranici magazina Trčanje.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top