Magazin Trčanje
UtrkeNa Mljetu održano prvo izdanje Green trekka

Na Mljetu održano prvo izdanje Green trekka

Proteklog vikenda je na području Nacionalnog parka Mljet, u organizaciji Udruge mladih Uliks održana prva treking utrka pod nazivom Green trekk Mljet. Na utrci su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Njemačke, Španjolske, Kanade i Nizozemske, a trčalo se u tri kategorije. Najdulja staza bila je od 21 kilometra (Odisej), srednje dugačka 11 kilometra (Kalipso), a najkraća namijenjena rekreativcima-početnicima bila je duga 5 kilometara (Ogiran).

Najbrži na polumaratonskoj dionici bili su Luka Lukšić i Verica Vidić, Ante Živković i Elena Ruiz pobijedili su na stazi od 11 kilometara, dok su Ivan Sršen i Ingrid Matana prvi prošli ciljem na najkraćoj trasi.

‘Zahvaljujemo se našim sponzorima, volonterima i članovima dubrovačke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, te njihovim kolegama iz Čitluka, zahvaljujemo se i svima ostalima koji su posredno i neposredno sudjelovali u realizaciji ove utrke. Nadamo se da smo opravdali očekivanja natjecatelja, puno njih, pogotovo stranaca, nam je najavilo svoj povratak iduće godine, a mi ćemo, iskusniji za organizirano prvo izdanje Green trekka, nastojati biti još bolji i kvalitetniji’, kazali su nam organizatori utrke na Mljetu i dodali:

‘Posebno se zahvaljujemo sponzorima utrke: Općina Mljet, Turistička zajednica Općine Mljet, NP Mljet, Apartmani Mljet, Restoran Pomena, Restoran Melita, Restoran Maestral Okuklje, Marijina konoba, Agroturizam Dalmatino, Studenac, Jamnica, Dubrava Design, Flora Adria, Desa Pro, Ojos i hotel Odisej. Najveća zahvala ide našim divnim kuharicama Restorana Melita, kojima je najveća pohvala bila prazni tanjuri svih trkača. Najveća zahvala ide našim divnim kuharicama Restorana Melita, kojima je najveća pohvala bila prazni tanjuri svih trkača’.

Rezultati – 21 km (M):

 1. Lukša Lukšić (Hrv) 2:56:16
 2. Ivan Želalić (Hrv) 2:59:56
 3. Mario Barić Golub (Hrv) 4:08:38

Rezultati – 21 km (Ž):

 1. Verica Vidić (Hrv) 4:08:35
 2. Marijana Pendo (Hrv) 4:18:41
 3. Vera Franc (Hrv) 5:35:06

Rezultati – 11 km (M):

 1. Ante Živković (Hrv) 1:38:24
 2. Frank Kiewitt (Niz) 3:05:59
 3. Ivor Vlašić (Hrv) 3:07:14

Rezultati – 11 km (Ž):

 1. Elena Ruiz (Špa) 3:05:59

Rezultati – 5 km (M):

 1. Ivan Sršan (Hrv) 32:56

Rezultati – 5 km (Ž):

 1. Ingrid Matana (Hrv) 31:10
 2. Anđela Buntić (Hrv) 55:42
 3. Antonija Živković (Hrv) 55:42

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top