Magazin Trčanje
UtrkePlanica 2017: Najtežih 400 metara na svijetu

Planica 2017: Najtežih 400 metara na svijetu

U subotu je na Planici održano još jedno natjecanje Red Bull 400. Ove godine vrijeme na legendarnoj slovenskoj skakaonici nije bilo naklonjeno natjecateljima. Kiša je pala od ranog jutra, katkad tek sipila, a katkad pljuštala uz jaku grmljavinu koja je odzvanjala zastrašujućim ehom. Ipak, na startu ispod skakaonice okupilo se 898 sudionika iz 15 zemalja spremno prkoseći kiši i stazi ispred njih. Zbog kiše su uvjeti za natjecanje bili krajnje teški, jer i bez tako skliske podloge organizatori utrke promoviraju svoje natjecanje kao najtežih 400 metara na svijetu.

Dame su se natjecale prve. Dominika Wisnievska je na startu bila najbrža, no Barbara Trunkelj je uspjela ubrzati, preuzeti vodstvo i pobijediti s prednosti od 6 minuta i 41 sekunde. Treća je bila Ana Čufer.

‘Ovih 400 metara bili su najtežih u mom životu! Vrijeme je bilo strašno, ali trčanje čini ljude sretnim, pa ni kiša nije mogla zaustaviti zabavu’, izjavila je Poljakinja, zadovoljna pobjedom ostvarenom na stazi čiji je nagib na pojedinim mjestima čak 75 stupnjeva.

U muškoj konkurenciji bilo je još neizvjesnije. U prvom dijelu najbrži su bili Slovenci Matjaž Mikloša, Nejc Kuhar, Luka Kovačič te Austrijanac Jakob Mayer, no s vremenom je Kovačič ubrzao, Kuhar ga je uspio slijediti, dok su se Mikloša i Mayer borili za treće mjesto. Približavajući se vrhu činilo se da će Kuhar prijeći Kovačiča, ali vodeći je to osjetio, ubrzao i uspio zadržati vodstvo. U borbi za treće mjesto Mayer je  bio brži od Mikloša.

Najbrža hrvatska natjecateljica bila je Katarina Zaraj koja je s vremenom 9:26:2 minute zauzela 13. mjesto, dok je u muškoj konkurenciji Zoran Paškvan sa 7:09:3 minute zauzeo 37. mjesto.

Neven Miladin
Foto Jure Makovec/Red Bull

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top