Magazin Trčanje
UtrkeZa malo više od mjesec dana starta prvi polumaraton u dolini Neretve

Za malo više od mjesec dana starta prvi polumaraton u dolini Neretve

Sportska udruga Neretva Run početkom studenoga organizira prvo izdanje utrke pod nazivom Mandarina polumaraton Neretva. Riječ je o projektu o kojem se razmišlja već nekoliko godina, no tek je u 2017. stiglo vrijeme za realizaciju. Trčat će se ulicama Metkovića, uz Neretvu, pored poznatih plantaža mandarina, prirodom koja očarava, a u vrijeme kad je kontinentalni dio Hrvatske već okovan hladnoćom i temperaturama ispod nule, dok na jugu dnevna temperatura rijetko pada ispod 10 ili 15 stupnjeva Celzijusa.

‘Vjerujemo da je sad savršeno vrijeme za polumaraton u dolini Neretve. Posljednjih godina organizirali smo više od 25 sportskih natjecanja, putovali i trčali na utrkama od Dubrovnika do Zagreba, skupljali tuđa iskustva i učili na svojim projektima, i zaista mislim da smo spremni na izazov koji predstavlja organizacija polumaratona. Već smo isprobali stazu i uživali. Vjerujem da će i naši gosti uživati 5. studenoga trčeći prvi Mandarina polumaraton Neretva. Na polumaratonu očekujemo 300-tinjak sudionika iz šire regije te oko 100-tinjak rekreativaca na utrci za Leptiriće’, kazao nam je Ruđo Bošković, jedan od organizatora utrke.

Uz stazu od 21 kilometra rekreativci će imati priliku odabrati i stazu od 5 kilometara, a ona će imati humanitarni predznak.

‘Osim polumaratona, paralelno će se trčati i utrka Butteflyrun 5K, humanitarna utrka čiji ćemo cjelokupni prihod od startnina uplatiti za djecu metkovske Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve poznate i pod imenom Leptirići, kako bi im se olakšalo daljnje liječenje’, naglasio je Bošković.

Organizatori najavljuju bogat startni paket i lijepe nagrade za najbrže, uključujući i bonuse za obaranje vremenskih limita, a ne sumnjamo i da će se svi rekreativci kućama vratiti s prelijepim iskustvom, ali i slasnim, nadaleko poznatim neretvanskim mandarinama.

Prijave se mogu odraditi na webu Stotinka.hr.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top