Magazin Trčanje
UtrkeZagrebački maraton ove godine ipak neće promijeniti trasu utrke

Zagrebački maraton ove godine ipak neće promijeniti trasu utrke

Premda su organizatori Zagrebačkog maratona najavili određene i ne baš male promjene staze za maratonsku i polumaratonsku utrku i tako trkače oduševili idejom da nova trasa većim dijelom prati zagrebačke znamenitosti, od toga ipak neće biti ništa. Zagrebački atletski savez objavio je u nedjelju da zbog pravila IAAF-a i ipak neće biti moguća promjena staze.

‘Ovogodišnja trasa maratona ostaje ista kao i do sada. Kako je ovogodišnji Zagreb maraton ujedno i prvenstvo Balkana, tako smo upravo dobili uputu od tehničke komisije IAAF-a da trasa maratona mora biti onakva kakva je bila u trenutku kandidature za prvenstvo Balkana. S obzirom na to da se kandidatura podnijela znatno ranije na temelju tadašnje trase, samim time i ovogodišnje izdanje Zagreb maratona mora se održati na staroj trasi. Ispričavamo se svim trkačima zbog kasne objave trase koja je uzrokovana navedenim razlozima’, stoji u priopćenju ZAS-a.

Ideja o promjeni staze Zagrebačkog maratona postoji već dulje vrijeme, no nakon prošlogodišnjeg izdanja konačno se pristupilo razradi te ideje. Osmišljeno je nekoliko varijanti trase utrke koje su među ostalim uključivale čak i trčanje dijelom Maksimirskog parka na istoku Zagreba, okret na zapadnom dijelu grada iz Ilice u Selsku, pa povratak Prilazom baruna Filipovića te prolazak pored Hrvatskog narodnog kazališta, što bi itekako utjecalo na atraktivnost naše najveće utrke i omogućilo fantastičnu promociju Zagreba i Hrvatske.

Nažalost, zbog IAAF-ovih pravila promjena neće biti moguća ove godine, no zasad nema razloga da se tomu ne nadamo u 2018. godini, na 27. izdanju Zagrebačkog maratona. Prijave za ovogodišnji Zagreb maraton, koji će se održati 8. listopada, su na službenoj web stranici utrke.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top