homework help service online essay reader english report writing examples restaurants business plan sample compare and contrast paper example
Magazin Trčanje
UtrkeZagrebački maraton ove godine ipak neće promijeniti trasu utrke

Zagrebački maraton ove godine ipak neće promijeniti trasu utrke

Premda su organizatori Zagrebačkog maratona najavili određene i ne baš male promjene staze za maratonsku i polumaratonsku utrku i tako trkače oduševili idejom da nova trasa većim dijelom prati zagrebačke znamenitosti, od toga ipak neće biti ništa. Zagrebački atletski savez objavio je u nedjelju da zbog pravila IAAF-a i ipak neće biti moguća promjena staze.

‘Ovogodišnja trasa maratona ostaje ista kao i do sada. Kako je ovogodišnji Zagreb maraton ujedno i prvenstvo Balkana, tako smo upravo dobili uputu od tehničke komisije IAAF-a da trasa maratona mora biti onakva kakva je bila u trenutku kandidature za prvenstvo Balkana. S obzirom na to da se kandidatura podnijela znatno ranije na temelju tadašnje trase, samim time i ovogodišnje izdanje Zagreb maratona mora se održati na staroj trasi. Ispričavamo se svim trkačima zbog kasne objave trase koja je uzrokovana navedenim razlozima’, stoji u priopćenju ZAS-a.

Ideja o promjeni staze Zagrebačkog maratona postoji već dulje vrijeme, no nakon prošlogodišnjeg izdanja konačno se pristupilo razradi te ideje. Osmišljeno je nekoliko varijanti trase utrke koje su među ostalim uključivale čak i trčanje dijelom Maksimirskog parka na istoku Zagreba, okret na zapadnom dijelu grada iz Ilice u Selsku, pa povratak Prilazom baruna Filipovića te prolazak pored Hrvatskog narodnog kazališta, što bi itekako utjecalo na atraktivnost naše najveće utrke i omogućilo fantastičnu promociju Zagreba i Hrvatske.

Nažalost, zbog IAAF-ovih pravila promjena neće biti moguća ove godine, no zasad nema razloga da se tomu ne nadamo u 2018. godini, na 27. izdanju Zagrebačkog maratona. Prijave za ovogodišnji Zagreb maraton, koji će se održati 8. listopada, su na službenoj web stranici utrke.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Doris Mujagić 091/7638057

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top