Magazin Trčanje
UtrkeMađarica i Britanac slavili na Hvaru, Radojković i Šustić vrlo dobri

Mađarica i Britanac slavili na Hvaru, Radojković i Šustić vrlo dobri

Sedmo izdanje Hvarskog polumaratona završilo je pobjedama mađarske dugoprugašice Tunde Szabo, česte gošće hrvatskih utrka na 21 kilometar i Britanca Dominica Kiralyfija. Vrlo tešku stazu od Starog Grada do Hvara oboje su istrčali u odličnom vremenu, Britancu je trebalo sat i 17 minuta, a Mađarici sat i 24 minute. Utrku je završilo 250 polumaratonaca, što je vrlo solidan broj s obzirom na to da je riječ o otočnoj utrci, vrlo teškoj s obzirom na brojne uspone, a i unatoč startu u 17.30, vrlo toplo vrijeme za trčanje na našem najsunčanijem otoku redovito je otegotna okolnost natjecateljima.

Premda su stranci, mahom turisti, bili većina prijavljenih na 7. Hvarskom polumaratonu, domaći dugoprugaši pokazali su se u odličnom svjetlu. Nikolina Šustić bila je druga u ženskoj konkurenciji, a Marija Vrajić treća, dok je kod muškaraca Robert Radojković bio drugi, a nedugo iza njega ciljem je prošao i Dejan Patrčević.

‘Na startu sam krenuo vrlo jako, no uporno su me pratila tri Engleza, a blizu je bio i Patrčević. Svjestan sam svog problema na ovakvim stazama, da ne smijem krenuti prebrzo, no nisam očekivao da će me svi prestići već na trećem ili četvrtom kilometru. U tim trenucima glavom mi je prolazila misao koliko sam si štete napravio tako brzim startom. Srećom, nije prošlo previše vremena i stigao sam Patrčevića, a na 16. kilometru sam shvatio da je prvoplasirani dvije minute ispred mene. Pokušao sam ga do kraja utrke uloviti, no ipak je razlika bila prevelika. Smanjio sam zaostatak na oko jedne minute, ali to je bilo sve što sam uspio. Moj problem s brzim startovima vezan je uz ozljedu lijevog kvadricepsa, pa na početku utrke strašno brzo padam u tempu i izgledam izmučeno već na jednoznamenkastom broju kilometara’, kazao nam je dan nakon utrke Radojković koji je u Split stigao u 2 sata iza ponoći, idućih šest sati vozio do Poreča i umjesto zasluženog odmora još i odradio biciklistički trening s turistima u Novigradu.

‘Kad nakon dana u kojem istrčiš polumaraton i neprospavane noći sjedneš bez odmora na bicikl, imaš dojam da si već napravio 60 ili 70 kilometara, a ne da si tek krenuo pedalirati. No nije mi prvi put, ne žalim se, takav je posao’.

Iz godine u godinu Hvarski polumaraton podiže ljestvicu kvalitete i u organizaciji i u prijavama vrhunskih trkača. Kad se tomu pridodaju i sve brojniji domaći i strani turisti koji imaju trkačku moć istrčati 21 kilometar u tako teškim uvjetima, a ljetuju na otoku kojeg smatramo jednim od bisera hrvatskog dijela Jadrana, posve je jasno da organizacija te utrke itekako pridonosi promociji hvarskog turizma i povećanju ponude usred turističke sezone. Uostalom, čak ni (skupi) trajekti koji su s Hvara isplovljavali u kasnim noćnim satima prema Splitu nisu utjecali na brojnost profesionalaca i rekreativaca da ipak dođu na Hvar i otrče jednu od organizacijski ponajboljih utrka u regiji.

Rezultati (M):

 1. Dominic Kiralyfi (VB) 1:17:38
 2. Robert Radojković (Hrv) 1:18:51
 3. Dejan Patrčević (Hrv) 1:20:30
 4. Finn Johnson (VB) 1:22:33
 5. Miloš Dragović (CG) 1:22:33
 6. Ante Živković (Hrv) 1:25:24
 7. Ivan Kovačev (Hrv) 1:25:39
 8. Wojtek Baran (Polj) 1:28:14
 9. Andrija Đorđević (Srb) 1:28:33
 10. Andi Mamić (Slo) 1:31:06

Rezultati (Ž):

 1. Tunde Szabo (Mađ) 1:24:31
 2. Nikolina Šustić (Hrv) 1:26:43
 3. Marija Vrajić (Hrv) 1:31:46
 4. Šustić Nataša (Hrv) 1:34:17
 5. Nora Trklja (Srb) 1:34:40
 6. Tanja Samardžić (Hrv) 1:36:49
 7. Mia Pamuković (Hrv) 1:38:36
 8. Yazmin Vallejo (Mek) 1:38:59
 9. Katarina Pohold (Srb) 1:42:56
 10. Katarina Kokan (Hrv) 1:44:25

7. Hvarski polumaraton – Kompletni rezultati

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top