Magazin Trčanje
UtrkeAndrej Vištica osvojio drugo mjesto na Embrunmanu

Andrej Vištica osvojio drugo mjesto na Embrunmanu

Embrunman, kako ga francuske novine Le Dauphine Libere vole nazvati najteži dugi triatlon na svijetu, doživio je jučer svoje dvanaesto izdanje. Naš najbolji triatlonac, Andrej Vištica, ponovio je prošlogodišnji uspjeh i nakon prvog mjesta 2015. godine osvojio drugo mjesto drugu godinu za redom.

Andrej Vištica je utrku završio s ukupnim vremenom od 9 sata 47 minuta i 39 sekundi i time je za nešto više od 4 minute zaostao za pobjednikom, Španjolcem Marcelom Zamorom koji je ovom pobjedom postigao zasjeo i na postolje s najviše pobjeda ikada na ovoj utrci, ukupno 6. Treće mjesto sa sjajnim rezultatom od 9 sati 48 minuta i 38 sekundi osvojio je Slovenac Jaroslav Kovačič.

Zamora je iznenadio odličnim plivanjem i vrlo malo zaostao za vodećom skupinom  na čelu s Sébastienom Fraysseom kojeg je slijedio trio sastavljen od Slovenca Jaroslava Kovačića, Francuza Etiennea Diemunscha i Monegažanina Kevina Rundstadlera.

Na biciklu je preuzeo vodstvo i na Col d’Izoard, 2308 m visok prijevoj, dospio je sa tri minute prednosti pred Kevinom Rundstadlerom, Sébastienom  Fraysseom i Andrejem Višticom, no prelaskom na trčanje Andrej je polako počeo sustizati Zamoru i umalo uspio izbiti na prvo mjesto otrčavši izvanredan maraton za 2 sata i 56 minuta.

Andrej Vištica ovom je utrkom započeo uspješno drugi dio sezone. Naime, posljednjih mjesec dana proveo je u Sankt Moritzu na visinskim pripremama, spremajući se za vrlo napornu jesen. Embrunman je samo uvod u dva Ironmana koja slijede u rujnu, Wales i Emilia Romagna (prvenstvo Italije) gdje je plan napasti najviše mjesto na postolju.

‘Ostaje mali žal za prvim mjestom no Zamora je danas uistinu bio sjajan. Noge su još malo teške od teških priprema koje sam prošao u St. Moritzu ali sam iznimno zadovoljan učinjenim i današnja utrka mi je dobra garancija za uspješnu jesen’, Izjavio je Andrej nakon utrke.

Andrejevi planovi do kraja sezone uključuju ostvarivanje prve pobjede na Ironman utrci koju planira ostvariti na Ironman Wales natjecanju 10. rujna 2017. U Tenbyu, Wales. Na istoj utrci Andrej je 2015. ostvario visoko 2. mjesto.  Uz navedenu utrku planira i nastupiti na Ironman Emilia Romagna (prvenstvo Italije) dva tjedna nakon Walesa. Nakon premijernog nastupa na Ironman svjetskom prvenstvu, Kona, Havaji, SAD  2016. primarni cilj sezone je prikupiti što više bodova u Ironman ukupnom poretku kako bi se ostvarilo pravo na nastup na svjetskom Ironman prvenstvu 2018. godine koje će se također održati na Havajima.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top