Magazin Trčanje
UtrkeMatea, Bojana i Nikolina: U Londonu smo dale sve od sebe!

Matea, Bojana i Nikolina: U Londonu smo dale sve od sebe!

Tri hrvatske maratonke, Bojana Bjeljac, Matea Matošević i Nikolina Stepan, uspješno su tijekom nedjeljnog popodneva odradile maraton na 16. svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Londonu. Premda nijedna od njih nije ostvarila svoje najbolje vrijeme, makar i najbolje osobno vrijeme sezone, sve tri su ipak zadovoljne nastupom. Utrka je održana u ranim popodnevnim satima, u vrijeme kad su vrućine, čak i u Londonu poznatom po svojem ćudljivom i kišnom vremenu, vrlo visoke i teške za trčanje, uz to staza nije bila nimalo laka, pa nije ni čudno da su ukupno samo četiri maratonke ostvarile svoje najbolje vrijeme u karijeri, sve četiri Europljanke i sve iz zemalja koje nemaju tradicionalno visoka očekivanja od maratonskih rezultata.

Naše djevojke, dakle, nisu nezadovoljne, premda smo dojma da su očekivale malo bolje rezultate. Ta motivacija i takvi ciljevi – premda i neostvareni – ono su što razlikuje velike sportaše od prosječnih. Matea, Nikolina i Bojana svakako su velike sportašice. Evo kako su nam sve tri prokomentirale svoje nastupe:

Nikolina Stepan: Prije svega, sretna sam što sam ostvarila normu koja me dovela u London. Naravno da ovo nije bilo moje najbolje izdanje, no s obzirom na okolnosti trenutno nisam mogla puno više. Zadovoljna sam što sam imala priliku istrčati maraton na Svjetskom prvenstvu, to će mi kao jedno novo veliko iskustvo biti poticaj u daljnjem radu, treniranju i novim osobnim rekordima koje jedva čekam.

Bojana Bjeljac: Zadovoljna sam, ispalo je kako je ispalo, vrijeme i staza nam nisu išli u korist. Svi smo trčali sporije od svojih osobnih rekorda. Kad je staza u pitanju, ovo mi je bio jedan od najtežih maratona, ali sretna sam jer sam nastupila s elitnim maratonkama i s mojim dragim kolegicama Nikolinom i Mateom na ovom velikom natjecanju. Hvala mom treneru Mladenu Kršeku, obitelji i svim prijateljima koji su me bodrili i navijali. Poljubac za sve!

Matea Matošević: Uz Olimpijske igre u Riju ovo mi je bila najteža utrka. Rezultat na kraju nije onakav kakav sam priželjkivala i daleko je od mog osobnog rekorda, ali sam ipak sretna jer sam uspjela, unatoč svim poteškoćama, pobijediti sebe i doći do cilja. Plasman i nije loš, 69. mjesto.

Sve tri naše djevojke i njihovi treneri imaju slobodan ponedjeljak koji će iskoristiti za turističko razgledavanje prelijepog Londona, a u domovinu se vraćaju u utorak ujutro.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top