Magazin Trčanje
UtrkeU subotu starta 11. Šujički polumaraton, utrka koja okuplja regionalnu elitu

U subotu starta 11. Šujički polumaraton, utrka koja okuplja regionalnu elitu

Jedanaestu godinu za redom između Kupresa i Šujice bit će održan Šujički polumaraton, najstarija utrka na 21 kilometar u Bosni i Hercegovini. Tradicija će ove godine biti nastavljena 5. kolovoza kad će 300-tinjak profesionalaca i rekreativaca krenuti Kupreškim poljem prema Šujici čija povijest datira još iz rimskih vremena.
Šujički polumaraton s godinama se razvijao kao izazov najboljim trkačima u BiH i regiji, a ne samo kao utrka namijenjena rekreativcima, pa je – ne sumnjamo – ogromno zadovoljstvo organizatora izazvala ovogodišnja lista prijava u kojoj dominiraju vrlo poznata imena regionalne polumaratonske i maratonske scene. Među ostalima, ove godine će trčati Srđan Samardžić, Vinko Sliško, Alija Imamović i Ante Živković te Marija Vrajić Trošić, ponajbolja hrvatska dugoprugašica koja je prošle godine nastupila i na olimpijskom maratonu u Riju i fantastična Nikolina Šustić.

‘Po svim pokazateljima ovo će biti vrlo kvalitetno izdanje Šujičkog polumaratona. Prijave smo zatvorili nakon što se prijavilo više od 300 polumaratonaca iz šest europskih zemalja. Šujički polumaraton će u muškoj kategoriji imati respektabilnu konkurenciju, a u budućnosti neće ići k povećanju broja sudionika nego će se profilirati prema kvaliteti i eliti dugoprugaškog trčanja u regiji. Tu vidimo svoju budućnost i tom cilju težimo’, kazao nam je Boro Stipić, direktor utrke i dodao kako unatoč zatvorenim prijavama i dalje postoji jako velik interes za nastup na Šujičkom polumaratonu:

‘Nakon zatvaranja prijava i dalje smo pod velikim pritiskom i zahtjevima za dodatne prijave no, na žalost, prijave ne možemo produžavati. Printer co je jedanaesto izdanje Šujičkog polumaratona i ono što je već postalo prepoznatljivo i svojstveno ovoj utrci je, kako bi se u žargonu reklo, dobra vibra i pozitivno ozračje tijekom cijele utrke, a osobito nakon utrke na zajedničkom ručku i druženju’.

Brza staza koja se proteže na 1.100 nadmorske visine koja ide od Kupresa do Šujice, bogate okrijepe na stazi s lubenicama i energetskim napicima, finišerska medalja, veliki broj publike koja pljeskom pozdravlja svakog polumaratonca koji ulazi u cilj, zajednički bogati ručak i druženja, novčane i robne nagrade za prvih pet žene i muškaraca, susretljivi i dragi volonteri su činjenice zbog kojih ovaj polumaraton je iz godine u godinu sve popularniji među dugoprugaškom trkačkom elitom.

‘Svakako valja najaviti i dječju utrku koja se održava u sklopu Šujičkog polumaratona i trče je djeca osnovnih škola, a dužina staze je 1.700 metara. Unatoč najavi velikih vrućina uvjeren sam da ćemo i ove godine imati kvalitetan Šujički polumaraton’, kazao nam je Stipić.

Start 11. Šujičkog polumaratona bit će u subotu, točno u 10 sati.

Neven Miladin

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top