Magazin Trčanje
UtrkeHelena Gleđa i Ante Živković najbolji BatMani

Helena Gleđa i Ante Živković najbolji BatMani

Dubrovački duo Helena Gleđa i Ante Živković pobjednici su prve BatMan utrke održane tijekom petka u Petrinji. Helena je stazu dugu 10 kilometara završila s vremenom 44 minute i 7 sekundi, dok je Anti trebalo 37 minuta i 58 sekundi, samo sekundu manje od drugoplasiranog Hrvoja Slovinca. Uz 10-kilometarsku stazu trčala se i staza od 3,3 kilometra, a najbrži su bili Jelena Marinković i Livio Dužić.

Utrku je organizirao Triatlon klub Petrinja, a unatoč vrlo toplom vremenu trčalo je 70-tak hrabrih i motiviranih trkača.

‘Bilo je fenomenalno i volio bih da utrka postane tradicija pa da se i sljedećeg ljeta, negdje u ovo vrijeme, ponovo okupimo, jer za organizaciju nisu potrebna neka velika novčana sredstva. Naime, dio potrebnih financija pokrili smo startninama, zatim od sredstava Petrinjskog sportskog saveza koja se redovito uplaćuju za Triatlon klub Petrinja, dodali smo malo volonterizma te puno ljubavi i srca i sve organizirali bez ikakvih poteškoća’, kazao je nakon utrke Marko Franjić, tajnik TK Petrinja.

Ako ste se zapitali (poput nas) zašto se utrka zove BatMan, priča je kratka i slatka. Dakle, petrinjski triatlonci su useljavajući u svoj prostor pronašli mačka koji je vrlo brzo postao ljubimac cijelog kluba. Kako su se na istom mjestu nalazile i djevojke iz skupine Bandits i već mu dale ime BatMan, tako je mačku ne samo ostalo ime, nego je postao i svojevrsna maskota lokalnih sportaša. Ne računajući utrke u kojima sudjeluju ljudi i psi, BatMan utrka je vjerojatno jedina (ili jedna od vrlo rijetkih) u Hrvatskoj koja je dobila ime po – ljubimcu.

Rezultati 3,3 km (M):

 1. Livio Dužić 12:02
 2. Igor Radošević 12:05
 3. Goran Bakšić 12:29

Rezultati 3,3 km (Ž):

 1. Jelena Marinković 17:05
 2. Dijana Lončarević 17:12
 3. Zorana Pavičić 17:14

Rezultati 10 km (M):

 1. Ante Živković 37:58
 2. Hrvoje Slovinac 37:59
 3. Marko Cestarić 42:25

Rezultati 10 km (Ž):

 1. Helena Gleđa 44:07
 2. Marijana Klasnić  45:46
 3. Marija Dubičanac 50:09

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top