Magazin Trčanje
UtrkeNa Istrian Wine Runu točit će se teran koji putuje na Mjesec

Na Istrian Wine Runu točit će se teran koji putuje na Mjesec

Program četvrtog po redu Istrian Wine Run vinskog maratona predstavljen je tijekom vikenda u Social Areni Plava Laguna Croatia Opena Umag, u društvu organizatora Senada Hodžića, direktora Istraturista Ronald Korotaja te direktora TZ Umag Milovana Popovića. Druženju s novinarima pridružila se i jedna od najpoznatijih hrvatskih modnih dizajnerica Matija Vuica koja je večer prije u Umagu u sklopu Fash!on Livea predstavila spektakularnu novu kolekciju pod imenom Atlantida.

Ovogodišnje izdanje te jedinstvene atletske utrke održat će se u subotu 2. rujna i spojiti najatraktivnija mjesta sjeverozapadne Istre s konačnim ciljem u Umagu, a posebna zanimljivost je da će se uz degustiranje vina od čak 16 vrhunskih istarskih vinara, na ovogodišnjoj utrci iznimno točiti i ‘svemirski’ teran.

‘Konkretno, na utrci ćemo imati bogat zabavni program uz okrijepu s teranima koji idu na mjesec pod motom ‘Legalise it’, a po svemu sudeći i finišersko vino, kojeg će dobiti svi koji uspješno završe utrku, bit će jedan od tih terana. Naime, ovaj teran se miješa s 56 najboljih terana ostalih istarskih vinara i putuje na mjesec u sklopu Google Lunar X natječaja u kojemu sudjeluje i hrvatski Team Synergy Moon’, pojasnio je Senad Hodžić, organizator utrke, dodavši kako je sukladno željama sudionika ove godine utrka pomaknuta sa nedjelje ujutro na subotu poslijepodne, što garantira nastavak spektakularne zabave do večernjih sati.

Trkači se mogu natjecati u tri kategorije, maratonu, polumaratonu i štafeti, koju čine tri dionice po 7 kilometara, a za pripadnike medije organizirana je i posebna novinarska štafeta. Bez obzira što je u ovoj utrci dobra zabava na prvom, a rezultat u drugom planu, pobjednike i dalje očekuju atraktivne nagrade koje se mjere u litrama. Tako najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuje količina vrhunskog vina razmjerna njihovoj kilaži, a posebne nagrade pripremljene su i za najbolje timove u štafetama, kao i za najatraktivnije maske.

‘Iznimno je zadovoljstvo biti domaćin jednog ovakvog sportsko-zabavnog događaja koji se odlično uklopio u postojeću ponudu Istraturista i našu želju da svojim posjetiteljima pružimo sve uvjete za aktivan i sadržajan odmor. Prilika je to da posjetitelji dožive autentičnu istarsku gostoljubivost uz vrhunsku vinsku ponudu i tradicionalne domaće zalogaje’, istaknuo je direktor Istraturista, Ronald Korotaj, nadodavši kako je posebna pozornost povećena i zabavi za one najmlađe.

‘Tijekom cijelog trajanja utrke organiziran je zabavni animacijski program i različite radionice za djecu, a male sportaše najviše će obradovati prilika da se i sami natječu u dječjoj utrci, koja starta u subotu u 10 sati ujutro. S obzirom na prošlogodišnji odličan odaziv, i ove godine očekujemo više od 200 mališana na startu Tino Kinds Run utrke’, zaključio je Ronald Korotaj.

Iz godine u godinu raste i interes istarskih vinara za sudjelovanje u Istrian Wine Runu, tako su se na ovogodišnjem popisu nezaobilaznih vinskih stanica našla sljedeća imena: Capo, Cattunar, Coronica, Kabola, Novacco, Vina Prelac, Ravalico, Sinković, Veralda, Gambaletto, Kozlović, Degrassi, Benčić, Franković, Cuj i Matošević. Uz popularne vinare, zainteresirane trkače dodatno će razveseliti vijest da je organizator iznimno povodom umaškog teniskog turnira do kraja tjedna dodatno snizio cijene svih startnina.

‘Umag je godinama sinonim za sportski turizam stoga se ovakva utrka idealno uklapa u sliku destinacije koju promoviramo. Posebno nas veseli činjenica da veliki interes pokazuju gosti iz dalekih zemalja, kojima radi ove utrke nije problem doći iz SAD-a, Izraela, Tajvana ili Japana. Koliko čujem, već sada je trećina prijavih trkača stranaca, koji nesumnjivo kući odlaze s odličnim uspomenama na provod u našoj Istri. Naša želja je da ovo i slična događanja još snažnije pozicioniramo u svijetu te se nadamo da će se iz ovakvog primjera izroditi još uzbudljivih i inovativnih turističkih inicijativa’, poručio je tom prigodom direktor TZ Umag Milovan Popović.

Istrian Wine Run je jedinstvena atletska utrka koja spaja natjecateljsko trčanje i degustaciju vrhunskih istarskih vina, pokrenuta po uzoru na legendarni francuski Marathon du Médoc s ciljem promocije eno i grastronomske ponude sjeverozapadne Istre te obogaćivanje turističkog sadržaja.

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top