Magazin Trčanje
TekstoviTrail – Rekreacija koja stvara ovisnost

Trail – Rekreacija koja stvara ovisnost

Nisam neki veliki trkački ekspert te iza sebe nemam velik broj trkačkih kilometara (još) i u ovom članku nećete puno naučiti o tehnici trčanja, no nadam se da ćete nakon čitanja uskočiti u svoje najdraže tenisice (za početak nebitno kakve),  pronaći neki skroviti šumski kutak i dopustiti da vas obuzme droga koja stvara ovisnost – trail trčanje.

Zamislite scenu: prekrasno jutro (oni koji nisu jutarnji tip neka zamisle predvečerje), prve zrake sunca su izašle i obasjale vašu stazu za trčanje. Vi na početku i staza ispred vas, u glavi i srcu milijun misli, želja, problema… Nakon laganog trčanja, zagrijavanja i razmišljanja što mi je ovo trebalo, mogla sam ostati u krevetu, tijelo se zagrije, prizori postaju sve ljepši, cvrkut ptica, vjetar u kosi. Zvuči patetično, ali je istinito. Predaješ se tom osjećaju slobode, noge te nose brdovitim pejsažima, prekrasnim livadama, a ti samo osjetiš lakoću pokreta te svakim svojim osjetilom doživiš to prekrasno jutro. Kao da si ubrizgala dozu trail trčanja u vene i sa svakim pokretom ta droga se sve više širi tvojim tijelom, dok te skroz ne obuzme. A kada ona popusti ti završiš trening nekako čist od svih misli, želja, problema, spreman na nove radne i privatne obaveze. Ako se kojim slučajem previše dana zadržiš samo u tim obavezama ta ista droga te zove natrag i jednostavno se moraš ponovno predati tom osjećaju.

Za one koji još ne znaju trail trčanje je kretanje po označenim brdskim planinarskim stazama. Pod kretanjem se podrazumijeva trčanje odnosno brzo hodanje na težim dionicama. Za trail trčanje potrebne su nam samo dobre tenisice, hlačice, majica i volja. Ako se naravno trče zahtjevnije i duže rute potrebno je sa sobom ponijeti i vodu te eventualno nešto od hrane. Sport je to koji ne zahtijeva puno, a daje nam sve, od fizičkih benefita do duševnog zadovoljstva. Za one željne pravog adrenalina, novih prijatelja i dobre zabave preporučila bi sudjelovanja na raznim trail utrkama koje se organiziraju diljem Hrvatske, a gdje i kad su možete pratiti preko portala Stotinka.hr te se prijaviti.

Jedna od utrka tijekom koje sam se ja osobno zaljubila u trail trčanje je Ogulin Trail koji se ove godine održava 9. rujna. Utrka koja nam omogućuje zanimljivo putovanje u istraživanju skrivenih, bajkovitih kutaka prirode ogulinskog kraja je možda baš ta tijekom koje će Vas trail trčanje obuzeti i/ili pojačati vašu ovisnost prema ovom divnom sportu. Zapravo je sve jednostavnije nego što se čini u glavi, samo je potrebno odvažiti se i prijaviti se.

Gordana Blažević Salopek

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top