Magazin Trčanje
UtrkeZagrebački maraton mijenja stazu

Zagrebački maraton mijenja stazu

Trčanje na dugim stazama, polumaratonskim i maratonskim, rekreativcima redovito predstavlja određeni problem i svakako je puno lakše otrčati te dionice ako je staza zanimljiva i atraktivna. Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog maratona, već 26. po redu, upravo će promjenom staze oduševiti ljubitelje trčanja.

“Zagreb ima sreću da ima maraton u samom središtu grada, međutim, kako bi još učinili utrku atraktivnijom radimo na promjeni staze. Konačna trasa bit će uskoro predstavljena, a zasad mogu reći da naš prijedlog staze sadržava start i cilj na Trgu Bana Jelačića, a da trasa prolazi pored brojnih zagrebačkih znamenitosti, poput HNK-a. Ključnim smatram skraćivanje dijela staze u Dubravi jer znam iz vlastitog iskustva, a slična su iskustva i brojnih drugih maratonaca, da je taj dio nezanimljiv trkačima”, kazao nam je Marko Jakopović, prvi čovjek organizacije najveće hrvatske utrke.

Ove godine će i startni paket biti najbogatiji dosad. Novi izgled medalje je već predstavljen i ona je zaista fantastična. Dizajner Siniša Mareković odradio je odličan posao.

“Startni paket će sadržavati finišersku medalju i odličnu tehničku trkačku majicu s logom maratona, te brojna iznenađenja. Mislim da je medalja nešto jedinstveno i da se mali broj maratona može pohvaliti takvom medaljom. Ona je zaista pravo malo remek djelo”.

Značajna promjena odnosi se i na kilometražu najkraće utrke. Dosad je ona bila 5 kilometara, a od ove godine bit će nešto dulje. Građanska utrka bit će duljine 6,5 kilometara, a start će biti istovremen sa startom polumaratona i maratona.

“Svima ćemo mjeriti vrijeme čipom tako da će svi znati svoje točno vrijeme. Time želimo omogućiti građanima da startaju s elitnim maratoncima, što sigurno daje dodatnu čar trčanja rekreativcima”, kazao nam je na kraju razgovora Jakopović.

Nagradni fond će i dalje biti jako velik, prema najavama ne manji od 9 tisuća eura.

N. Miladin

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Lana Bunjevac, Marijana Markelić

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top