example of a good business plan solving technical problems discussion essay example chicago style citation essay argumentative essay introduction paragraph outline sat essay strategies
Magazin Trčanje
UtrkeZagrebački maraton mijenja stazu

Zagrebački maraton mijenja stazu

Trčanje na dugim stazama, polumaratonskim i maratonskim, rekreativcima redovito predstavlja određeni problem i svakako je puno lakše otrčati te dionice ako je staza zanimljiva i atraktivna. Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog maratona, već 26. po redu, upravo će promjenom staze oduševiti ljubitelje trčanja.

“Zagreb ima sreću da ima maraton u samom središtu grada, međutim, kako bi još učinili utrku atraktivnijom radimo na promjeni staze. Konačna trasa bit će uskoro predstavljena, a zasad mogu reći da naš prijedlog staze sadržava start i cilj na Trgu Bana Jelačića, a da trasa prolazi pored brojnih zagrebačkih znamenitosti, poput HNK-a. Ključnim smatram skraćivanje dijela staze u Dubravi jer znam iz vlastitog iskustva, a slična su iskustva i brojnih drugih maratonaca, da je taj dio nezanimljiv trkačima”, kazao nam je Marko Jakopović, prvi čovjek organizacije najveće hrvatske utrke.

Ove godine će i startni paket biti najbogatiji dosad. Novi izgled medalje je već predstavljen i ona je zaista fantastična. Dizajner Siniša Mareković odradio je odličan posao.

“Startni paket će sadržavati finišersku medalju i odličnu tehničku trkačku majicu s logom maratona, te brojna iznenađenja. Mislim da je medalja nešto jedinstveno i da se mali broj maratona može pohvaliti takvom medaljom. Ona je zaista pravo malo remek djelo”.

Značajna promjena odnosi se i na kilometražu najkraće utrke. Dosad je ona bila 5 kilometara, a od ove godine bit će nešto dulje. Građanska utrka bit će duljine 6,5 kilometara, a start će biti istovremen sa startom polumaratona i maratona.

“Svima ćemo mjeriti vrijeme čipom tako da će svi znati svoje točno vrijeme. Time želimo omogućiti građanima da startaju s elitnim maratoncima, što sigurno daje dodatnu čar trčanja rekreativcima”, kazao nam je na kraju razgovora Jakopović.

Nagradni fond će i dalje biti jako velik, prema najavama ne manji od 9 tisuća eura.

N. Miladin

leave a reply

Kontakt

Magazin TRČANJE

Gajeva 1 (Hotel Dubrovnik), Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: Europa Media Marketing
Glavni urednik: Neven Miladin
Marketing:
Sanja Miladin 091/9730656
Valentina Đureković Sertić 091/7884194
Doris Mujagić 091/7638057

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top