Magazin Trčanje
UtrkeRekordna rijeka trkača potekla Korzom!

Rekordna rijeka trkača potekla Korzom!

Nakon dva vikenda svojevrsnog zagrijavanja uz utrku Trsatskim stubama i Molo longo trk, završnica ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije okupila je oko 16.400 sudionika na čak 7 utrka. Pored građana Rijeke, rekreativaca i profesionalnih sportaša, našlo se tu gostiju iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Kenije, SAD-a, Poljske, Švicarske i Slovačke. S dobrim raspoloženjem sudionika poklopili su se i dobri vremenski uvjeti, uz koje je osim utrka održan i zabavni program na Gatu Karoline Riječke.

Najmasovnija je i ove godine bila utrka građana, koja je okupila oko 8.500 trkača svih generacija. Start je označio riječki gradonačelnik Vojko obersnel, izražavajući zadovoljstvo okupljanjem tolikog broja ljubitelja rekreacije u samom centru grada. Korzo preplavljen službenim Homo si teć majicama posebno je lijep prizor kada znamo da 5kn od svake majice ide za program “Moje mjesto pod suncem” namijenjen djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji. Građani Rijeke i njihovi gosti iznimno rado su se uključili u humanitarnu akciju, baš kao što su ispunili i riječke prometnice birajući neku od utrka.

Drugi Riječki maraton, s trasom od Rijeke do Opatije i natrag, iznjedrio je kao najbolje trkačice Bojanu Bjeljac s rezultatom 2:50:24, Mariju Vrajić (3:00:44) i Mirelu Turk (3:10:51), dok su u muškoj kategoriji slavili Tamas Nagy iz mađarskog Benedek Teama s rezultatom 2:38:10, na drugom mjestu Robert Radojković (2:40:05) i kao treći Matija Grabovečki (2:40:27). Drugo izdanje Riječkog maratona ujedno je bilo i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske: Bjeljac, Vrajić i Turk najbolje su hrvatske trkačice, a Radojkoviću i Grabovečkom se kao trećeplasirani na postolju pridružio Zoran Žilić s rezultatom 2:44:05.

U natjecateljskim utrkama – maraton, polumaraton, štafeta i Desetka – nastupilo je 1000 trkača.

Već 16. Riječkim polumaratonom dominirala je ponovo kenijska atletika: u ženskoj kategoriji prva je došla Ruth Chemisto Matebo (Benedek Team) s rezultatom 1:16:29, slijedi je klupska kolegica (i dvostruka pobjednica riječkog polumaratona) Gladys Jepkurui Biwott s rezultatom 1:20:16, te kao treća Tanja Samardžić s rezultatom 1:27:54, dok su u muškoj kategoriji najbrži bili ovdašnjoj publici već poznati članovi Benedek Teama Moses Kipruto Kibire s rezultatom 1:08:26 i Wycliffe Kipkorir Biwot s rezultatom 1:09:29, dok se na trećem mjestu smjestio Slovenac Timotej Bečan s rezultatom 1:13:47.

Desetka, nova utrka uvedena ove godine, privukla je odmah izniman broj trkača, među kojima su najbrže bile Kinga Lauf iz mađarskog kluba MAC (0:40:08), te članice AK Kvarner Paula Tepuš (0:41:31) i Ljubica Bezjak (0:41:37), dok su u muškoj kategoriji postolje zauzeli Ivan Dračar iz AK Kvarner (0:35:14), Vladimir Bezjak iz BBK Senj (0:41:36) i Marco Franjul iz VK Istra Pula (0:42:48).

Poseban ponos manifestacije je utrka za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe Hendi cup, ove godine s 900 sudionika, dok je ona najveselija definitivno opet bila dm babybonus cup utrka s oko 6.000 djece i roditelja, nadmašivši tako sva očekivanja, ali i ispunjavajući ulogu promocije zdravih životnih navika od najranije dobi.

Foto: Jan Maštrović

 

Kontakt

Magazin Trčanje

Jakova Gotovca 1, Zagreb

01/4666083

[email protected]

Impresum

Nakladnik: DŠR Omega Zagreb
Glavni urednik: Neven Miladin

Suradnici/Kolumnisti: Dragan Janković, Asja Petersen, Danijel Lacko, Maroje Ćuk, Darko Mršnik, Tihana Kunštek, Renata Kapicl, Ana Kokolek, Irena Pavela Banai

Marketing: Sanja Miladin 091/9730656

CJENIK oglasnog prostora

COOKIES

Kako bi posjet ovoj web stranici bio što ugodniji i praktičniji, ova web stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića (cookies) koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Opširnije

Back to Top